Menu

Újabb Neszűr-bejárás

2011-07-01 16:41:10

 

altJúnius utolsó napján 9 órakor érkezett meg egy újabb csoport Budai Lóránt önkormányzati képviselő vezetésével a Neszűrbe, hogy felmérjék az éppen aktuális helyzetet. A fontos akció részese volt dr. Kiss László állatorvos, Molnár Lívia a jászberényi gyepmesteri telep vezetője, Nagy Tiborné főelőadó, valamint Kovács Károlyné a JVV Zrt. ingatlankezelője. De elkísérte a csoportot egy rendőrőrmester és egy rendészeti szakközépiskolás is. Később csatlakozott Krizsánné Kósik Máriaa helyi polgári védelem tagja is.

 

Először az 5 – 6. Dűlő egy részét járta be a csoport és első sorban az állattartás, -gondozás ellenőrzése zajlott váltakozó sikerrel. Akadt olyan ebtulajdonos, aki tagadta, hogy kutya lenne a portáján, de amikor az ugatni kezdett, csak annyit mondott, hogy az nem kutya csak egy tacskó… Az illetékes szakember ezúttal csak két kutyát gyűjtött be a bejárás során a legutóbbi nyolc helyett.

 

Minden résztvevő számára megdöbbentő volt a szeméttelep látványa. A polgári védelem képviselője szerint a csütörtöki bejárást megelőző kedden vitték el a szemetet a területről, ennek ellenére riasztó állapotban találták a területet. A részben a városból is származó szemét nagy részét széthordta a szél, olyannyira, hogy a környező fák is borítva voltak hulladékkal. A polgárőr elmondta, hogy a hét elején két halálos áldozatot követelő kétes eredetű ital is innen származhatott.

 

alt

 

 

altBaranyi Kálmán nyugalmazott agronómus, tanár és felesége vendégelte meg a csoportot, miközben elmesélte, szerinte mi az oka az egykor virágzó neszűri külterület pusztulásának. Véleménye szerint a baj az ötvenes években kezdődött, amikor sokan az iparban próbálták megtalálni boldogulásukat. Ekkor még külföldiek is rendelkeztek itt tulajdonnal. Ő is a családi birtokra épített rangos családi házat, és itt él feleségével együtt. Öt kutya segíti abban, hogy művelt területeinek hozadékát megvédje. 

 

A közelben még két rendezett családi ház akad, annál több az épülőfélben hagyott ingatlan, ez ad még némi reményt arra, hogy egyszer több lesz a gondozott épületek száma. Jelenleg azonban a házak zöme romos, lepusztult, bontásra ítélt állapotot mutat.

 

Végezetül Budai Lóránt megállapította, hogy a negyedik bejárás reménnyel kecsegtet, hiszen az állandó kapcsolattartás eredményt hoz, és remélhető, hogy sikerül az állampolgári kötelezettségek teljesítésére mind több itt lakót rávenni. Törődni kell velük és minden apró siker fontos lépés lehet a fejlődés útján. 

 

FF

 

alt

 

alt

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít