Menu

Mozarttól Fluor Tomiig

2012-02-16 08:20:07

 

Február 6-án a Lehel Vezér Gimnázium tanárainak és diákjainak nagyszerű élményben lehetett részük. Sas Dániel, a gimnázium 11/C osztályos tanulója új ötlettel állt elő a magyar kultúra napja alkalmából.

 

Néhány társával, az ugyancsak zongorista Muhari Péterrel (10/N), a néptáncban közreműködő Balla Roxánával (10/C), Kiss Szabolccsal (10/B), Voller Klaudiával (11/A) és Váradi Ádámmal (11/C), valamint Dani együttesével, a 4-es Metróval – gitár: Horváth Richárd (13/A), a doboknál Mihályi András (11/C,. ének: László Laura (13/A) - elkápráztatta a jelenlévőket. A műsor a „Mozarttól Fluor Tomiig” címet kapta, ami igen szórakoztató volt a közönség számára.

 

alt

 

Dani külön produkcióval is készült: öccsével, Sas Zoltánnal, aki néhány hónapja tanul dobolni, klasszikus dallamokat adtak elő dzsessz, illetve improvizációs elemekkel.
 

A zene a legszebb dolgok egyike a világon. Mindenkiben másként van jelen, ám az üzenet, amit magában hordoz, mindenki számára érhetővé és tisztává válik, amint az első hangokat leüti a zongorista, húrjába csap a gitáros, megszólal az énekes. Az üzenet a hétfői koncerten is elérte a közönséget. A nézők – s köztük én is – ámulva hallgatták az ifjú zenészeket, énekeseket és csodálva nézték a táncosokat. Az elismerés őszinte és egyöntetű volt. Talán tényleg csak egyetlen pillanatra, de Dani szavaival élve „sikerült kiszakadnunk a rohanó világból”. 


Barnabás Helga

10/C
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít