Menu

Túlfűtött fesztivál az Érparton

2012-07-10 10:48:49

 

altJúlius második hétvégéje már harmadik éve előre lefoglalt időpont Kocsán László naptárában, hiszen főszervezőként ilyenkor szinte állandóan az Érparton található rendezvénytéren tartózkodik. Tette ezt most is a III. Érpart Fesztiválon, amely annak ellenére, hogy egy időben zajlott a jász világtalálkozóval sikeresen zárta képzeletbeli kapuit vasárnap.

 

 

A Greznár Vidámpark szórakoztató játékai, sergői és céllövöldéi már jóval a fesztivál nyitása előtt ott sorakoztak a rendezvénytér szélén, megelőlegezve a korábbi Érpart fesztiválokhoz hasonlóan jó hangulatot a hosszú hétvégére. A generációk óta utazó vidámparkot működtető Greznár család vurstlija nem először járt Jászberényben, visszatérő vendégei ők a csángó fesztiváloknak is. Az évek során azonban őket is érzékenyen érintette a válság, hiszen a sergőzés azok közé a szórakozási lehetőségek közé tartozik, amelyekről nem nehéz lemondania a családoknak. Az idei Érpart Fesztiválon azért így is akadtak olyanok, akik szívesen éltek a lehetőséggel és kipróbálták a különféle, a gyomrot igencsak próbára tevő körhintákat, ügyességi játékokat, céllövöldéket. Idén sem hiányozhattak a lángosos, kürtős kalácsos, gyrosos sütödék. Szántai Attila, valamint a Kisfaház Söröző vendéglátós sátrai alatt pedig sokan kellemes menedékre leltek egy-egy pohár sör mellett a kánikulában.


Talán a rekkenő hőség, talán a fesztivállal párhuzamosan zajló rendezvények miatt napközben igen álmos hangulatban teltek az órák az Érparton. A sportrendezvények kitartó résztvevőit – futókat, kerékpárosokat, futballistákat, baseballosokat – leszámítva, szinte alig merészkedett ki a tűző napra a fesztivál helyszínére valaki. Késő délutánra azonban mindhárom napon megszaporodott az érdeklődők száma. A zenekarok fellépésére pedig már igen népes közönség tartózkodott a színpad előtt. Koncertekben nem is volt hiány, a francia Chorale La Malepére kórus műsorától a Holtodiglan zenekaron át DJ Fáczán bulijáig, no és persze a két sztárvendég Sipos F. Tamás és Varga Miklós koncertjéig igen színes skálán mozgott a zenei kínálat.

 

alt

Galéria




Aki pedig a sivatagi rókáéhoz hasonlóan szívós szervezettel rendelkezik, bátran nevezhetett a számos sportprogram valamelyikére. Teljesíthetett futásban félmaratoni távot az Ötpróba London 2012 jászberényi állomásán, részt vehetett a II. Érpart Futóversenyen, vagy beállhatott valamelyik kispályás focicsapatba. Utóbbiak a III. Érpart focikupáért szálltak harcba, melyet végül a DL-Line csapata nyert meg büntetőrúgásokkal a Bálint és barátai ellen. A gólkirályi címet Száraz Róbert szerezte meg, a legjobb kapus Sándor Bence, a legjobb játékos pedig Bodor Lóránt lett, aki a Gyimesfelsőlokról érkezett és a Gyimesi medvék csapatát erősítette. Este pedig a Jászjákóhalmi íjászok szálltak harcba a tűzzel a közönség legőszintébb bámulatára.


Az idei Érpart Fesztivál sem múlhatott el főzőverseny nélkül. Bár csak öt csapat nevezett, ez nem rontott az elkészült ételek minőségén. A Szántai Attilából és Bobák Viktorból álló zsűri végül a tavalyi győztesnek, a Varga Róbert vezette Casual Team csapatának szavazott ismét bizalmat, így ők nyerték a vasárnapi III. Aranykanál főzőverseny fődíját. A gasztronómiai elhivatottság nem sokat segített a délutáni Érpart gyomra evőverseny résztvevőinek, akiknek egy extra adag tésztát kellett minél hamarabb elfogyasztani, majd fél liter üdítőt kellett felhörpinteni. Ebben a legjobbnak Neush Tibor bizonyult, aki három hete a Felvidékről költözött városunkba.

 

alt

Galéria




A fesztivál húzóprogramjai mindenképpen a szombat és vasárnap esti koncertek voltak, ahol Sipos F. Tamás majd Varga Miklós vigyázta nemcsak a Trabantba szállás élvezetét, de a vén Európa büszkeségét is, rajongóik legnagyobb örömére. A fesztivál zárását követően pedig bízvást kijelenthetjük, hogy az idei Érpartfeszt után nem hangzott el a „Senki többet harmadszor!”, mert a szervezők lehetőségeik szerint negyedik alkalommal, 2013-ban is várják majd közönségüket az érparti rendezvénytéren.

 

RP
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít