Menu

Hagyományőrzők Jászfényszarun

2013-03-19 15:25:55

 

A Kiválóan Minősült Jászberényi Hagyományőrző Együttes minden táncosa tiszta szívvel, lelkesen készült a 15. éves jubileumi műsorának bemutatójára április első hétvégéjére. Sajnos a Lehel-Film-Színház előrehozott felújítása ezt későbbre halasztotta, de közben, örömünkre, meghívásunk érkezett Jászfényszaruba „A jászsági bíró udvarába…” című egész estés műsorunk előadására.

 

Egy esztendővel ezelőtt mutattuk be először Jászberényben „A jászsági bíró udvarában…” című  műsort, majd a sikerre való tekintettel még egy előadás volt Jászberényben, majd Jászkiséren, s most Jászfényszarun volt bemutatónk. Ha lett volna valaki, aki minden előadásunkat megnézi, nem látott volna két egyforma előadást. Minden alkalommal változtak a koreográfiák, a közreműködők. Így most a fényszarui Iglice Táncegyüttes (művészeti vezetők: Havrán Bettina-Péter Szilárd) és a jászberényi Nagyboldog Gyermek Táncegyüttes (művészeti vezetők: Kuli Orsolya-Kocsán László) működött közre a műsorban, a Kiválóan Minősült Jászberényi Hagyományőrző Együttes mellett.

 

Az egy óra tizennyolc perces telt házas előadás nagy sikert aratott. Olyan új jászsági koreográfiákat is bemutatott a Jászberényi Hagyományőrző Együttes, melyek a jubileumi műsorunkra készültek. Jubileumi műsorunk bemutatójára, amennyiben a mozi felújítása elkészül, az elmúlt esztendőhöz hasonlóan a Csángó Fesztivál Nyitóelőadásaként (augusztus 6-án, kedden 18.00 órakor)  „Örvend az ég vigassággal…” – Szívünkben szép esztendők - címmel kerül sor.

 

Köszönjük a műsorról készült sok szép fotót Suba Beatrixnak!

 

Kocsán László

 

alt

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít