Menu

Búcsú Magyar Pista bácsitól

2014-04-14 11:08:31


Jászberény sportjának egyik meghatározó alakját gyászoljuk. Kilencvenhárom éves korában elhunyt a jászberényi, jászsági atlétikai élet kiemelkedő egyénisége, Magyar István.


Magyar István neve országosan is ismert volt, hiszen az 1950-es évek elejétől kezdve eredményesen dolgozott mint atlétika edző. Kiváló nevelőmunkájának eredményét mi sem bizonyítja jobban, minthogy tanítványai országos és nemzetközi szinten is kiváló eredményeket értek el. Közülük is kiemelést érdemel a sokszoros magyar bajnok és csúcstartó Gyulainé Kazi Olga középtávfutó, aki Európa-bajnokságon is a dobogó harmadik fokára állhatott.

 

Magyar istván versenyzőként a vidék országos magasugróbajnoka volt, majd évtizedeken át kereste, kutatta és edzette a tehetséges fiatalokat. Idősebb korában a veterán bajnokságokon ért el szép sikereket. Megfordult Olaszországban és Finnországban is, s bronz-, illetve ezüstérmet szerzett.


Az atlétika legelhivatottabb jászberényi követője, aki sok fiatallal szerettette meg a mozgást, 93 éves korában ment el. Élete, munkássága példaként állítható a ma fiataljai elé. Április 15-én, kedden 11.00 órakor Jászjákóhalmán kísérik utolsó útjára.


Emlékét megőrizzük.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít