Menu

Katasztrófavédelem, rendvédelem: siker

2014-04-18 08:34:21

 


Minden tavasszal nagy verseny zajlik a jászberényi tűzoltóság udvarán. Jászsági általános és középiskolások mérik össze tudásukat a katasztrófavédelem tudományából. Az idei versenyen 15 csapat vett részt.

 

Az általános iskolás csapatok közül a jászágóiak bizonyultak a legjobbaknak. A középiskolások versenyében a Jászárokszállási Önkéntes Tűzoltó Egyesület középiskolás korosztályba tartozó csapata vitte el a pálmát. A helyi megméretés után pénteken, Szolnokon a megyei versenyen ők képviselhetik a Jászságot, ahol a két kategória 4-4 csapata vehet részt.


A X. Rendészeti Tanulmányi Verseny Csapatversenyét április 10-12-én rendezték meg 56 csapat részvételével Gyulán. A Liska József Katolikus Középiskola csapata 1. helyezést ért el. A csapat tagjai a 12. d közbiztonsági osztálynak tanulói voltak: Czakó Norbert, Kovács Dániel, Németh András és Nagy László (fotónkon).


A versenyben elméleti feladatoknak és a fizikai felmérésnek is meg kell felelni. Az összetett elméleti versenyt is megnyerték tanulóink. Belügyi rendészeti- és közlekedési ismeretből, valamint informatikából megosztott első helyet értek el. A fizikális felmérésen a második helyen végeztek. Ez azért nagyon fontos, mert a fiúknak így nem kell felvételizniük a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karára. A katasztrófavédelmi feladatot és az akadálypályát is sikeresen vették.


Ebben az évben Német András révén megnyerték az egyéni versenyt is. Ilyen kettős sikert a liskások már háromszor értek el: 2003-ban, 2005-ben, és 2007-ben.


A felkészítésben segítettek: a Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség dolgozói, Bárczi Tamás – lövészet, Kisjuhász Andrea – angol nyelv, Csókási Zsolt – fizikai felkészítés, Pólyáné Balla Julianna és Nagy Gábor rendőr alezredes – belügyi rendészeti ismeretek.
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít