Menu

Tűzzel írt képek a Szikra Galériában

2014-04-18 08:58:11

 

 

Elekes Gyula székelyudvarhelyi tűzzománc művész alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken a Szikra Galéria emeletén. A művész Palkó Tibor Munkácsy-díjas festő meghívására állította ki munkáit Jászberényben.


A tárlat megnyitóján az érdeklődők között ott volt nemcsak Máté György szobrászművész, de a műveket valóban szakértő szemmel figyelő, a Város Napján Sipos Orbán-díjjal kitüntetett Sisa József tűzzománc művész is.


A Székelyudvarhelyen született és ott élő, alkotó a nyolcvanas évek óta foglalkozik a tűzzománccal. Mesterség alapjait egy bukovinai székely festőművésztől, Lőrincz Vitustól sajátította el, majd fejlesztette olyan szintre, hogy ma már ő tanítja a fiatalabb nemzedéket a tűzzománc művészetére.

alt


Tűzzel írt képek című kiállítását eredetileg Pap Gábor művészettörténész nyitotta volna meg, ő azonban végül mégsem tudott jelen lenni, viszont maga helyett elküldte megnyitó beszédét. Ebben elhangzott:


- A jelenkori magyar, sőt az egyetemes zománcművészet egyik legmarkánsabb stílusú mesterét köszönthetjük Elekes Gyula személyében. Képein rendkívüli mélységű valóságidéző képesség, hiteles műveltség ragyog át, melyekhez szavakban nehéz bármit is hozzátenni.


A kiállító művész tetemes életművet tudhat maga mögött, több hazai és külföldi kiállításon van túl Stockholmtól Spanyolországig. Képeit április 25-ig lehet megtekinteni a hétfő kivételével naponta 11 és 18 óra között a Rákóczi úti galériában.


Rédei Panni

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít