Menu

Felszállott a páva: a jászságosok ünnepe lehet

2014-04-18 09:24:05

 

 

Nemcsak érdekes, de izgalmas is lesz a Felszállott a páva verseny szombati döntője. Az elődöntők szólótánc kategóriában úgy alakult, hogy két jászságos versenyző fogja megvívni „harcát” egymással. A Kaszai Lili Fundák Kristóf páros – egykori jászságos táncosok mellé ugyanis – a zsűri döntése alapján - Balogh Károly, a JNE jelenleg is aktív tagja jutott tovább a múlt heti középdöntőből.

 

 

alt

Szűcs Gábor, a Kaszai-Fundák páros hivatalos mentora érdeklődésünkre elmondta, hogy nagy örömére a Jászság képviselete igen erős az idei Fölszállott a páva versenyen. Azonban egyik szeme sír, a másik meg nevet, mert mindhárom táncos nagyon jó, de csak az egyik produkció – a páros vagy az egyéni szólista – nyerhet.



Az együttesek közül a verseny döntőjébe négy csoport jutott. A székesfehérvári Alba Regia és a miskolci Szinvavölgyi Táncműhely, melyeknek szintén Szűcs Gábor a mentora. A közönségszavazatok révén pedig az Erdélyi Bekecs és a vajdasági Cirkalom együttes fog versenyezni a döntőben. 


A vetélkedés után egy nagyszabású gálaműsor következik majd szombaton, melynek sztárvendége a Jászság Népi Együttes. Kalotaszegi táncokat mutatnak majd be, melyet az adatközlőkkel visznek most a közönség elé. Ez is kuriózum lesz ország-világ előtt.  Szombaton este 20,30-tól látható páva-döntő a Duna TV, a Duna World és az M1-n is. Szavazni is érdemes, hiszen azzal a közönség díjhoz juttathatják a nézők valamelyik kedvencüket. A közönségdíjas is 2 milliós jutalmat kap, ahogy a kategória győztesek is.


Kiss Erika

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít