Menu

Hódít a buborékfoci

2014-04-30 09:21:37

 

A legújabb világőrület, a buborékfoci, szombaton délelőtt bemutatkozott városunkban is. A Bercsényi úti játékcsarnokban a Tehetségesek SE szervezett gyermektornát, és női labdarúgó-mérkőzést is megtekinthettek az érdeklődők. Mindezek előtt pedig bemutatkozott a buborékfoci, melyet norvég televíziósok találtak ki. A szabályok ugyanazok, mint a normál futballnál, ám a játékosok „öltözete” igencsak szokatlan. Egy műanyag, felfújható „buborékba” öltöznek be a focisták, melyből csak a lábuk van szabadon térdtől lefelé.
 

Az új őrület azért is mókás, mivel itt a pályán fel lehet, sőt, fel kell löknünk a másikat, hogy megszerezzük a labdát, és gólt lőjünk. Ritka szórakoztató a hatalmas buborékkal szaladgáló játékosok látványa, hát még az, amikor egy-egy ütközés után fejre, majd talpra állnak, mint a keljfeljancsi. A felfújható buborékban szaladgáló játékosok, nyugodtan ütközhetnek egymással, hiszen a buborék teljes mértékben megvédi őket az esések során. Mindenki akkorát eshet, mint egy ház, de semmi baja sem lesz.
 

Az első televíziós közvetítés tavaly volt buborékfoci mérkőzésről, azóta a sportág futótűzként terjed Európában. Olaszországtól Lettországig már sok országban szerveztek bajnokságot is.
Nem véletlen, hogy nálunk is sokan kipróbálták már, és nagy élvezettel játszották a buborékfocit, amely láthatóan Jászberényben is csatát nyert.


alt

Nézze meg videónkat is!

 

 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít