Menu

Bemutatták a Fidesz-KDNP jászberényi önkormányzati jelöltjeit

2014-07-18 10:14:49

 

Szerdán délután a Fidesz Táncsics utcai irodájában mutatták be a kormányzó pártok – Fidesz-KDNP – jelöltjeit, akik a közelgő, októberi önkormányzati választáson indulnak. A négy évvel ezelőttihez képest három helyen változott az egyéni körzetben induló jelöltek névsora, míg a listát dr. Szabó Tamás vezeti.


altSzabó Tamás, a Fidesz jászberényi szervezetének elnöke köszöntötte a jelölteket bemutató sajtótájékoztató résztvevőit szerdán délután a Fidesz Táncsics utcai irodájában.


– A jelöltállítás a Fidesz alapszabályában szereplő feltételeknek megfelelően zajlott. A felsőbb fórumok jóváhagyták a listákat, melyeket összeállítottunk. Az egyéni körzetekben induló jelöltjeink esetében három személyi változás történt, illetve van olyan jelöltünk – most is képviselő –, aki másik körzetben indul. A névsor tehát nem sokat változott, s ez is mutatja, hogy a 2010-ben kezdett munkát szeretnénk folytatni – mondta Szabó Tamás, aki a Fidesz-KDNP listavezetője, s egyben a kormánypártok polgármester-jelöltje is lesz az októberi választáson.


Az ő polgármesteri jelölését azon a KDNP-s megbeszélésen is támogatták a kereszténydemokraták, ahol ezt követően lemondott elnökük, Szádvári Gábor. Így további állásfoglalásra információink szerint részükről nem került sor. Amennyiben a helyi szervezetnél sem támogató, sem ellenző állásfoglalás nem születik a jelöltek kapcsán, akkor – amint azt Szabó Tamástól megtudtuk – a megyei szervezet állásfoglalása a döntő. Ott pedig a hírek szerint egyértelműen támogatja a KDNP az együttműködést, azaz az egyéni képviselőket és a közös listát is.


A Fidesz-KDNP egyéni körzeti képviselő-jelöltjei:


1-es körzet: Hajnal-Nagy Gábor (Szentesi Mihály helyett)
2-es körzet: Nagy András
3-as körzet: Sipos Zoltán (Hajnal-Nagy Gábor helyett)
4-es körzet: Tamás Zoltán
5-ös körzet: Ferencvári Csaba
6-os körzet: Juhász Dániel
7-es körzet: Kozmáné Szatmári Anikó (Szatmári Antalné helyett)
8-as körzet: Baranyi László
9-es körzet: Bohárné Bathó Rozália
10-es körzet: Balog Donát (dr. Győri János helyett)


A Fidesz-KDNP listája az önkormányzati választásra:


  1. Dr. Szabó Tamás
  2. Szatmári Antalné
  3. Babucs József
  4. Juhász Dániel
  5. Tamás Zoltán
  6. Dr. Rédei István
  7. Hajnal-Nagy Gábor
  8. Ferencvári Csaba
  9. Kalla Pál
10. Nagy András
11. Bohárné Bathó Rozália
12. Baranyi László
13. Kozmáné Szatmári Anikó
14. Sipos Zoltán
15. Balog Donát


Az önkormányzati jelöltek bemutatásán részt vett Pócs János választókerületi elnök, országgyűlési képviselő, aki kiemelte, hogy jelöltjeik mind megbízható, tisztességes emberek. – A jelöltek kiválasztásánál az emberek, a személyek voltak a fontosak. A listából kiderül, hogy az egészségügytől az oktatáson át, a sportig minden terület képviselete biztosított lesz, ha jelöltjeink nyernek. Jászberény nem lehet a kormány ellenzéke, Jászberénynek tovább kell haladni a megkezdett úton, mert a Jászság fejlődése Jászberény fejlődése nélkül elképzelhetetlen. A magam részéről azt ígérhetem, hogy mindent megteszek azért, hogy az önök munkáját segítsem. Ez a csapat képes arra, hogy Jászberény érdekében eredményesen tevékenykedjen – mondta Pócs János, aki a sajtótájékoztató végén azt is bejelentette, hogy a megyei közgyűlés jászsági listáját is dr. Szabó Tamás vezeti.

 

alt

A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjei

állnak balról: dr. Rédei István, Nagy András, Babucs József, Hajnal-Nagy Gábor, Baranyi László,

Juhász Dániel, Balog Donát, Tamás Zoltán, Kalla Pál, Ferencvári Csaba, Sipos Zoltán

ülnek: Szatmári Antalné, Pócs János, dr. Szabó Tamás, Bohárné Bathó Rozália, Kozmáné Szatmári Anikó




Újságírói kérésre a három új jelölt röviden bemutatkozott. Sipos Zoltán elmondta, hogy a Maci Alapítványban dolgozik, több sportágban is edzői képesítéssel rendelkezik. Kozmáné Szatmári Anikó édesanyja körzetében indul, ahol az ő megkezdett munkáját kívánja folytatni. Ő egyébként 2006 és 2010 között már volt a jászberényi képviselő-testület tagja. Balog Donát – a lovas balesetben elhunyt nőgyógyász, dr. Balog János fia – Újerdőn él és gazdálkodással foglalkozik.


Szabó Tamás egy újságírói kérdésre a kampánnyal kapcsolatban elmondta, hogy ők már négy éve kampányolnak. Szeretnék, ha elért eredményeik ismertté válnának az emberek számára. A kampány során közvetlenül szeretnék elérni a választókat, s várhatóan augusztus 20-a után indul be ez a munka, amikor már azt is tudni fogják, hogy a köztársasági elnök mikorra írja ki az önkormányzati választásokat.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít