Menu

Edzőtábor Jászdózsán

2014-07-21 13:24:46

 

Július 14-19-ig immáron sokadik alkalommal azért gyűlt össze a Jászberényi Sportegyesület Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztálya a Jászdózsai Általános Iskolában, hogy megtartsa éves nyári edzőtáborát. Idén a szerbiai (délvidéki) Bajsáról érkeztek hozzánk vendégek. A Marinko Stojakovic IV. danos mester által vezetett csapat néhány tagja hétfőn érkezett tábornyitásra, majd a mester is csatlakozott hozzájuk pénteken.


A 25 fős táborozó csapatnak idén is sokszínű programokban és mindent megmozgató edzésekben volt része Eperjesi Nándor III. danos mester vezetésével. A tábort erőnléti felméréssel kezdtük. A tanítványok megmutathatták képességeiket a cooper futás, a fekvőtámasz, a felülés és a homorítás terén. Az edzések a Jászdózsai Általános Iskola tornatermében, illetve a mellette lévő szabadtéri füves pályán zajlottak, ahol bázis és formagyakorlati, gyorsasági és erőfejlesztési, erőnléti, valamint küzdőtechnikai és szabadküzdelmi beállítottságú tréningek részesei lehettünk.


Kedden a jászdózsai zumbás csapat látott minket vendégül. László Tünde zumba instruktor rendesen átmozgatta, megmozgatta az idei tábor lakóit is. Köszönet érte.

 

alt

Fotógaléria a Facebookon




Csütörtökön egy igazi újdonság és kihívás várt a csapat idősebb tagjaira. Mátrafü-redről indulva 11,6 kilométert felfelé megtéve – néhol 15%-os emelkedőkkel dacolva – kisebb megállókkal kellett felfutniuk Magyarország tetejére, Kékestetőre a híres piros, fehér, zöld csúcskőhöz. A megmérettetést mindenki sikeresen teljesítette és a futás után a csúcson a szülők által készített paprikás krumplival csillapítottuk éhsé-günket. Ezután pihenés gyanánt meglátogattuk a gyöngyösi Mátra Múzeumot, melnek új, természettudományi része mindenkit lenyűgözött. A nap befejezése már Jászdózsán nyílzápor és ostorcsattogás közepette a Jászjákóhalmi Jász-Íjászok tár-saságában telt.

 

alt




A tábor zárása a tábor eleji felmérésekhez hasonlóan kezdődött, majd formagyakor-lati és küzdelmi edzésekkel végződött. Eperjesi Nándor és Marinko Stojakovic mes-terek, azonosan vélekedtek a táborról, nagyon jól érezték magukat és örültek, hogy egy ilyen rendezvény részesei lehettek. A két klub eddig is jó kapcsolatot ápolt egy-mással, s legközelebb az októberben megrendezésre kerülő VI. Lehel Vezér Nem-zetközi Taekwon-Do Kupán találkozik majd egymással a két csapat.



Mindent összevetve egy kemény, eseménydús hetet tudhatunk magunk mögött és reménykedünk, hogy a jövőben is hasonlóan vagy még jobban tölthetjük el egymással az időt a taekwon-dónak köszönhetően.


Virág Márton

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít