Menu

Tábor és/vagy buli Bogácson

2014-07-24 15:44:56

 

Ez év júliusa sokáig emlékezetes lesz a Jászsági Apponyi Albert Általános Iskola és AMI Bajcsy úti tagintézményébe járó 30 felsős gyerek számára. Ötnapos, természet közeli sporttábor ingyenes élvezői voltak egy sikeres pályázat jóvoltából a Bükk hegység lábánál, Bogácson.


Nehéz még felsorolni is a sok programot, melyek felváltották az itthoni gépezés, alvás, evés napirendet: tájékozódás GPS-szel nappal és éjjel, csillagok, bolygók felfedezése távcsővel, ásványok, agyagozás és egymás megismerése. Esténként táncverseny, énektanulás tanárokból álló élő zenekarral, és persze karaoke party. No és hol a sport?


A tábor megtalálása csomagokkal leszállva a járatos buszról. Ha ez nem elég, akkor túra Szomolyára a barlanglakásokhoz, a kaptárkövekhez. Másnap a cserépfalui Subalyuk barlang, látogatóház, kőbánya, majd szurdok felkeresése. S ha még ez sem elég, akkor jöhet a strand a csúszdákkal, foci a vizes csúszós fólián majd a pókfoci bajnokság és vízzel töltött lufikkal a „röplabda”kupa. S mindezt hogy lehetett kibírni a sosem teljesen tökéletes időjárásban? A harmadik éjszaka már kicsit többet alvás után, időnként fagyizva és a Szafari-buszban sikoltozva.

 

alt




A résztvevők szerint jó volt, mert mindenki gazdagodott néhány új telefonszámmal vagy Facebook-profillal. Van, aki szerint átvettük a kémiát és földrajzot, és láthattuk mi van a világűrben rajtunk kívül. Élvezhettük Maci bácsi (tanár úr) agyfárasztó vicceit. A tanulói megfigyelések szerint szerelmek is szövődtek, és persze nagyon jó társaság jött össze. Az egyik jászberényi csapat a versenyeket megnyerve első helyezést ért el. De a legjobban összefoglalja a lényeget a következő tanulói gondolat:


„Igazából nem volt kedvem jönni, de itt kipróbálhattam saját erőmet és bátorságomat, megismerhettem más oldalról is embereket, és annyi izgalmas, fárasztó és vicces élmény ért, hogy most inkább még maradnék.”


Kísérő tanárok: Dósa Anikó, Kisné Fülöp Erzsébet, Litkeiné Telek Katalin, Sipos Andrea
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít