Menu

Jászberényi FC: irány Ausztria!

2014-07-26 14:53:39

 

Az NB III-ban újonc Jászberényi FC labdarúgócsapata vasárnap egyhetes ausztriai edzőtáborozásra indul. Előtte, szombaton délelőtt, még a felsőtárkányiak ellen játszott felkészülési mérkőzést az együttes.


Augusztus 17-én Veresegyházán kezdi a 2014/2015-ös szezont az NB III Keleti-csoportjában a Jászberényi FC csapata. A bajnoki rajtra gőzerővel készülő együttesnél nem történt sok változás a nyári szünetben. Amint arról már korábban beszámoltunk, a megyei bajnokságot nyert együttesből senki sem távozott, s a keret négy új fiúval bővült. Ludasi Martin, Menczeles Iván és Bárkányi Arnold érkezése után az NB I-et is megjárt csatár, Szilágyi Norbert is Jászberénybe igazolt. Több fiatal sorsa még nem dőlt el, őket vélhetően kölcsönadják a környékbeli csapatoknak.


A héten a gárda két felkészülési mérkőzést is játszott. Szerdán a megyei I. osztályú Jászfényszaru ellen nem volt nehéz dolga a fiúknak, pontosan egy tucatszor találtak az ellenfél kapujába. Szombaton délelőtt az ugyancsak NB III-as és a Keleti-csoportban szereplő Felsőtárkány vendégeskedett a városi stadion hátsó pályáján. A rutinos játékosokból álló vendégek ellen többen sem állhattak Szabó Imre rendelkezésére. Szanku, Ludasi, Kalóz és Szilágyi is sérülés miatt hiányzott a keretből. Szombaton délelőtt eredetileg a salgótarjániak NB III-as csapatával mérkőztek volna a mieink, ám ők betegség miatt lemondták a találkozót, s helyettük a Fortress Felsőtárkány SC-vel mérkőztek Gulyásék.


A felsőtárkányiak ellen jól kezdett a JFC és már a találkozó elején vezetést szerzett a gárda. Bálint ugratta ki remek labdával Farkas Jánost, akinek lövése a bal kapufáról pattant a hálóba. (1-0). A folytatásban egyre inkább magára talált a vendég együttes és egy szép támadás végén előbb egyenlítettek, majd a félidő lefújása előtt egy szögletet követően a vezetést is megszerezték a felsőtárkányiak. (1-2). A fordulás után ismét Farkas János volt a főszereplő. Előbb egy 17 méteres szabadrúgást váltott gólra – kilőtte a bal felső sarkot –, majd a jobbösszekötő helyéről, mintegy 14 méterről bombázott a jobb alsó sarokba (3-2). Ezzel azonban még nem volt vége a góloknak. A játékvezető „elfelejtett” megadni egy büntetőt a mieinknek, s 12 perccel a vége előtt a vendégek ismét egyenlíteni tudtak (3-3).

 

alt



A harmadik csoportellenfele ellen megvívott találkozón is három gólt kapott, ahogy korábban a hatvaniak és a gyöngyösiek ellen is a JFC. Igaz, a kilenc kapott gólra tízzel válaszoltak a fiúk, ám a védekezésen még van mit javítani. Ahogy az is gond egyelőre, hogy igazán csak Farkas János jelent gólveszélyt az ellenfelek kapujára. A jelzett tíz találatból ugyanis ő maga kilencet vállalt.


Szabó Imrének még három hete van a rajtig, hogy a hibákat fiaival közösen kijavítsa. Lesz erre lehetőség az ausztriai edzőtáborban is, bár különböző okok miatt oda sem teljes kerettel készül a JFC. Közben elkészült a Keleti-csoport őszi menetrendje. A JFC augusztus 17-én Veresegyházán kezdi a bajnokságot, s hazai pályán 23-án a salgótarjániak ellen mutatkozik majd be az együttes.


1. forduló

2014. augusztus 16. - szombat


17.30 óra: Fortress Felsőtárkány SC – Létavértes SC ’97

17.30 óra: Cigánd SE – Kazincbarcikai SC

17.30 óra: Putnok FC – Hajdúböszörményi TE

17.30 óra: Termálfürdő FC Tiszaújváros – Nyírbátor FC

17.30 óra: Kisvárda Master Good – DVSC–DEAC

17.30 óra: Salgótarjáni BTC–Puebla – Budapest Honvéd–MFA

2014. augusztus 17. - vasárnap

17.30 óra: Gyöngyösi AK–YTONG – FC Hatvan

17.30 óra: Veresegyház VSK – Jászberényi FC


2. forduló

2014. augusztus 23. - szombat.


17.30 óra: Kazincbarcika SC - Gyöngyösi AK-YTONG

17.30 óra: Létavértes SC `97 – Veresegyház VSK

17.30 óra: Nyírbátori FC – Putnok FC

17.30 óra: Hajdúböszörményi TE – Cigánd SE

17.30 óra: FC Hatvan – Fortress-Felsőtárkány

17.30 óra: Jászberényi FC – Salgótarjáni BTC-Puebla

2014. augusztus 24. - vasárnap

17.30 óra: DVSC-DEAC – Termálfürdő FC Tiszaújváros

17.30 óra: Budapest Honvéd-MFA - Kisvárda Master Good


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít