Menu

Ha valaha…

2014-08-26 11:57:43

 

Június közepén a Szent István Egyetem ebédlőjében, a hajdani tanyasi iskolások találkozóját tartották. Az iskolában 1910-1972 között tanították, oktatták, nevelték a tanyán élő gyermekeket, a sok áldozatot hozó pedagógusok.
 

Amolyan nyugdíjas találkozónak is nevezhetjük az összejövetelt, mivel a legidősebb megjelent 90 éves, a legfiatalabb is jóval 50 fölött jár. Nagy volt az örömujjongás, kacagás, amikor egy-egy rég nem látott diáktársat felismertünk. Szívből jövö szeretet, gyermeki örömök sugároztak az arcokról. Volt tanítóink közül is jelen voltak, nekik is felemelő érzés volt az „újraismerkedés”.

 

alt


 

A régi tanyasi élet felelevenítése, a sok-sok kaland, élmény, összefogás emléke tette derűssé, hangulatossá a 9 óráig tartó vacsorás összejövetelt. Sajnos a mi iskolánk épületét már lebontották, a helyén szeretnénk egy kis emlékművet állítani, a magunk és az utókor számára. A szervezés elkezdődött, őszre tervezzük az emlékkő felállítását.

 

Csik Istvánné
Bujdosó Ágnes

 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít