Menu

II. Csillagkürt – lélekszó verspályázat

2014-08-26 12:17:25

 

Az elmúlt év sikerén felbuzdulva, idén is meghirdetésre került a Jászságban élő, lakó, alkotó költők verspályázata. Az elmúlt esztendőben húsz, a Jászságban élő költő, 56 költeményét nevezte e nemes megmérettetésre. Érkezett vers Jászberényből, Jánoshidáról, Jászjákóhalmáról, Jászapátiról és Jászágóról.

 
„A vers néma. Adj neki hangot. A vers a könyvben halott. Keltsd életre. Mi a szavalás? A vers föltámasztása papírsírjából. Ez a kor néma. Hangtalanul olvas, hangtalanul ír. Az ősi közlőforma azonban a szó volt. Ezt ösztönösen érezzük, valahányszor verset szavalnak. Ünnepi borzongás fut át rajtunk, hogy a szóval, mely a könyvben térbeli életet élt, az időben találkozunk. Ezáltal válik a költészet igazán időbeli művészetté. Halljuk, amint a hangok elmúlnak egymás után, mint az élet. Másrészt tudjuk, hogy a vers nem múlik el. E kudarc és diadal együtt jelképezi a költőnek a végtelennel való küzdelmét, ki emberi nyelven nyújtja az istenit: a mulandóság formájában az örökkévalóságot.” (Kosztolányi Dezső a versről - 1928.)


Kosztolányi gyönyörű gondolatainak jegyében várjuk ismét idén a verseket kicsiktől-nagyoktól egyaránt. Elő lehet venni a fiók mélyén fakuló költeményéket, a klaviatúrákat bűvölve lehet előcsalogatni az új rímeket, formába önteni az érzéseket.


Várjuk verspályázatunk támogatóit, a költészet szerelmeseit, akik díj, díjak felajánlásaival járulhatnak hozzá a költők elismeréséhez. Találjuk meg együtt a jász költőket, megbecsülve őket, tegyük közkinccsé műveiket. Támogatónak itt lehet jelentkezni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 


A részletes kiírás és a tavalyi pályázat versei itt olvashatóak: http://csillagkurt.blogger.hu


Költői barátsággal:

Kocsán László - pályázati koordinátor
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít