Menu

Mező Lili harmadik lett Japánban

2014-08-26 15:53:41

 


A kyokushin karatékák számára Japánban rendezik az év legnagyobb versenyét, ahol idén a Jászberényi Yakzák SE három fiatalja is tatamira lépett. Sensei Agócs Tibor tanítványai nagyszerűen szerepeltek, mindhárman a legjobb nyolc közé kerültek, s Mező Lili innen is továbbjutva végül a harmadik lett.



A 25 órás repülőutat követően két nap akklimatizálási lehetősége volt a három berényi fiatalnak, akik az utánpótlás mezőnyben léptek tatamira.


Fekete Farkas egy sima győzelemmel kezdte szereplését egy japán fiú ellen. Második küzdelme is jól kezdődött – többek között fejrúgást is bevitte ellenfelének –, de szabálytalanul indított térdrúgás miatt kétszer is megintették, s így a bírák ellenfelét juttatták tovább.


Palásti Kristóf is egy hazai versenyzőt győzött le az első küzdelem során, majd egy nálánál 35 kilóval nehezebb ellenfél következett. Kristóf egyértelműen technikásabb volt és jól ellensúlyozta ellenfele „túlsúlyát”, de a bírók döntetlent hirdettek ki. A ráadás menetben a „nagy mackó” dulakodást erőltetett, s ez meggyőzte a bírókat. Hogy miért hozták ki Kristóf ellenfelét győztesnek, azt a sokat tapasztalat Sensei Agócs Tibor sem tudta megfejteni. A fiúk így mindketten a legjobb 8 között végeztek.

 

alt


Mező Lilire várt a feladat, hogy felülmúlja a fiúkat. Első ellenfelét, egy japán lányt könnyen győzte le. Második ellenfele – szintén japán volt – egy hosszabbítást bírt csak ki Lili ellen, aki a végén egyértelműen jobbnak bizonyult. A döntőbe jutásért is nagy fölényben volt immár harmadik japán ellenfele ellen, akinek megadták egy fejrúgását, míg Lilinek ezt többször sem ítélték meg. Sensei Agócs Tibor „hazai pályát” sejtett a bírói ítéletek mögött…


Lili ezzel a harmadik helyet szerezte meg az év versenyén Japánban, ahol remekül helytállt, ahogy tette Fekete Farkas és Palásti Kristóf is.


A versenyzőknek és felkészítőjüknek, Sensei Agócs Tibornak olvasóink nevében is gratulálunk!

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít