Menu

Nyár végi gólleszállítás: JFC - Létavértes 9-0

2014-08-31 12:29:02

 

 

A labdarúgó NB III. Keleti-csoportjában a hétvégén a 3. forduló mérkőzéseit játszották a csapatok. A Jászberényi FC a Létavértes gárdáját fogadta, amely tavaly ugyan megnyerte csoportját az NB III-ban, ám idénre nagyon meggyengült és két méretes vereség – 0-8 és 0-4 – után érkezett a városi stadionba.


A sporttelep bejárata előtt, a szotyolaárus asztala körül korosabb urak – egykor talán focisták – szomorkodtak: „Szóval, M. halt meg… Megitta ő is a felhőt. Szegény, de most már tudja…" Lehet, hogy hibát követtem el, de nem vártam meg, hogy mire jött rá szegény M., mert gólokat akartam látni, hazai gólokat. Sokat.


A 3. fordulóra került sor a labdarúgó NB III. Keleti csoportjában. A két mérkőzésen három pontot szerzett Jászberényi FC a tavalyi bajnokot, az eddig két vereséget és tizenkét gólt begyűjtő Létavértes SC ’97 csapatát fogadta az idei nyár utolsó szombat délutánján. A Hajdú-Bihar megyeieknél senki sem maradt az aranyérmes gárdából, éppen megvoltak tizenegyen. A kispadjuk üresen tátongott, magányos technikai vezetőjük reményvesztetten ácsorgott az oldalvonal mentén. Néha bekiáltott a játékosainak, akiknek kevéske erejét felemésztette a jászberényi labdarúgók szüntelen üldözése. Csak rúgták a labdát, nem játszottak vele.  A meccs végére elfeküdtek, mint a nap, túl a nádas réten…


A JFC futballistái kilencszer mondatták be a hangosan beszélővel, hogy változott az eredmény. És még huszonhatszor (számoltam!) dolgoztathatták volna meg ezt a kedves lányt, aki következetesen úgy fogalmazott, hogy az ilyen és olyan mezszámmal pályán lévő fiatalember szerzett gólt, pedig a számát a fülére is írhatta volna az illető, miközben meztelenül labdázik… Az igazság az, hogy mindegyikük számozott mezben focizott.


A 13. percben László Krisztiánba rúgott az egyik vendégvédő a tizenhatosukon belül. A tizenegyest Farkas János a bal alsó sarokba lőtte (1 – 0).


A 19. percben Ludasi Martin jobbról adott be, és a Szolnokról nemrég igazolt Tisza Kálmán 5 méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát (2 – 0).


A 25. percben Bálint Péter játszotta be jól a jobb oldalt, Farkas Jánoshoz továbbított, aki a tizenhatos jobb sarkáról, kapásból, a létavértesi kapu jobb alsó sarkába talált (3 – 0).


A 32. percben Szanku Kristóf lépett meg a balszélen, az ötös magasságából centerezett, Szilágyi Norbert pedig néhány méterről kipúposította a háló bal oldalát (4 – 0).


A 34. percben Kalóz Ádám 14 méteres lövése a bal alsó sarokba suhant (5 – 0).


A második félidő harmadik percében ismét a saját 16-osukon tömörültek a vendégek, a hazaiak meg közöttük próbálkoztak, amikor a játékvezető, némiképp váratlanul, büntetőt ítélt. Az amúgy is zilált idegzetű vendégportás kérdőre vonta a bírót, hogy ezt meg ugyan miért, de a sípos ember nyugodt tónusban azt felelte neki, hogy a kis fault is fault. Olyan kicsi lehetett, hogy én nem is láttam, de Bálint Artúrnak tehettek keresztbe, mert ő értékesítette a második jászberényi tizenegyest (6 – 0). A gól után az eredményjelzőnek kinevezett, „földszintes” alkalmatosság kezelőjétől egy berényi drukker arról érdeklődött, hogy: „Van annyi táblátok?”… A válasz megnyugtatóan hangzott: „Százig van…”


A 80. percben a tizennyolc éves, csereként beállt Tóth Richárd 10 méterről felavatta az új kapu bal felső sarkát is (7 – 0).


A 83. percben a másik cserecsatár, Tóth Márk futott be egy hosszú átadást a jobb oldalon, és a lövésével nem bírt a kapus (8 – 0). Nem sokkal később – az egyébként kirívóan sportszerű mérkőzésen – labdaelrúgásért sárga lapot kapott valamelyik létavértesi szegénylegény. „Ne bántsad már!” – pirítottak rá a nézőtérről a játékvezetőre…


A 89. percben Farkas János nem teketóriázott, egy pattanás után, 25 méterről emelte a labdát a léc alá (9 – 0).


Szabó Imre vezetőedző sem cifrázta a találkozó értékelésekor: „Kötelező győzelem volt. Mondhatnám viccesen, hogy az orvos írta fel nekünk ezt a csapatot, de mi az erősebb ellenfelek ellen készülünk.”


Kun Tibor  


A forduló további eredményei:

Cigánd SE – Nyírbátori FC 1-0

Fortress Felsőtárkány – Kazincbarcikai BSC FC 1-2

Putnok FC – DVSC-DEAC 2-0

Termálfürdő Tiszaújváros – Budapesti Honvéd-MFA 1-5

Kisvárda Master Good – Salgótarjáni BTC-Puebla 1-0


Vasárnap játsszák:

17.30 óra: Gyöngyös – Hajdúböszörmény

17.30 óra: Veresegyház - Hatvan

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít