Menu

Comenius Projekt a Maci Oviban

2014-09-22 10:52:39

 

A Maci Alapítványi Óvoda, Fejlesztő Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat ismét csatlakozott egy Nemzetközi Iskolai Együttműködés projekthez, immár 3. alkalommal.
 
 
2012 tavaszán a Maci Alapítványi Óvoda, Fejlesztő Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat ismét csatlakozott egy Nemzetközi Iskolai Együttműködés projekthez, melynek címe: Közös Jövő. Ez a program a harmadik kétéves projektünk a Comenius égisze alatt. Fő célunk más országok óvodai tanmenetének megismerése. Jelenlegi projektünk óvodákat hoz össze Európa szerte, minden résztevő ország megismeri a többiek tanmenetét és minden partner összehasonlítja sajátját tanmenetét és tapasztalatait a többiekével.


A projekt ideje alatt meglátogatjuk egymást, és minden partner bemutatja saját országának hagyományos gyerekjátékait, dalait, táncait, tevékenységeit, stb. A program végén megpróbálunk létrehozni egy közös tanmenetet a KÖZÖS JÖVŐÉRT. Ez a közös tanmenet és a tevékenységek feljegyzése könyv, plakátok, DVD és weboldal formájában jelenik meg. Ugyanakkor projekttermékeink elérhetőek lesznek iskolák és kollégák számára helyi és országos szinten.

 

alt




A projekt alatt minden partner bemutatja saját tanmenetét írott és gyakorlati formában. Saját csoporttanmenetünkhöz kapcsolódó minta tevékenységeket (játékok, dalok, stb.) mutatunk be egymásnak. Munkánk során a következőket dolgozzuk fel: tanmenet, óvodai játékok, kézműves munkák és kreatív tevékenységek (Érdekes tanítási technikák és tevékenységek, anyagok, játékszerek, stb.), tradicionális tevékenységek (játékok, táncok, dramatizálás, ünnepek, bábozás, stb.)


Eredményként egy közösségi európai látomást és kultúrát szeretnénk kialakítani a gyerekek és pedagógusok fejében.


A projekt végén publikálunk egy weboldalt, egy DVD-t, 3 bulletint és egy könyvet, mely tartalmazza a két éves munka során az általunk összegyűjtött és elkészített információkat; ezekből másolatokat küldünk a megfelelő szervezeteknek. Együttműködésünk során szintén létrehozunk egy kérdőívet a pedagógusok és a szülők részére is, hogy felmérhessük a tevékenységek gyerekekre gyakorolt hatását.


A hét résztvevő ország közül már jártunk Lengyelországban, Angliában, Olaszországban, Litvániában és Spanyolországban. 2014. március 24-28 között a partner intézmények képviselői látogattak el a hozzánk, ahol nem csak a Maci, de partnerintézményeink, a Liska József Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium, valamint az Apponyi Általános Iskola is vendégül látta a küldötteket. 2014. májusában pedig Törökországban zárjuk a projektet. 


Kovácsné Varga Judit és Sipos Zoltán

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít