Samsung SMART School a gimnáziumban

2014-09-23 14:06:53

 

Már korábban hírt adtunk arról, hogy az önkormányzat és a Samsung Electronics Magyar Zrt. összefogásának köszönhetően korszerű, a  matematika, az informatika, a magyar nyelv és irodalom, a földrajz, a történelem és az idegen nyelvek elsajátítását megkönnyítő különleges tanterem, a Samsung SMART Schol készült el a Lehel Vezér Gimnáziumban. A közös fejlesztés eredményeként a korszerű oktatóbázist szeptember 12-én adták át.


A diákok és tanárok hatékony munkáját ezentúl Samsung Note 10.1 2014 Edition táblagépek, valamint egy interaktív tábla is segíti abban a tanteremben, amely megújult. A Samsung által biztosított pedagógiai továbbképzés után a gimnázium 12 tanárának a digitális technológián alapuló tanítási módszertannal bővült az eszköztára, és ezzel új utak nyílnak meg számukra a mindennapi munkájukban. A modern információs és kommunikációs technológiák megkönnyítik az ismeretek átadását: az eddigi tapasztalatok alapján diákok motiváltabbak, az órák pedig élvezetesebbek lesznek számukra, hiszen interaktívan, nem pedig passzív befogadóként vesznek részt a tanulásban. Az interaktív táblán és a vezeték nélküli interneten keresztül egyszerűen bemutathatóvá válnak az oktatás során használt internetes oldalak, demonstrációs médiaelemek, applikációk, amelyeket a tanárok az órák előtt, vagy a tanulók az órán készítenek. A Lehel Vezér Gimnázium és más városi partneriskolák több száz diákja, akár 25 fős csoportokban a SMART tanteremben rendelkezésükre álló eszközökön kísérletezhet, felfedezheti és alkalmazhatja az egyes témakörökről tanultakat.
 

altA jászberényi Samsung SMART School átadásán megjelent dr. Szabó Tamás polgármester és dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke is. Mindketten hangsúlyozták az oktatás fontosságát, Antics István az intézmény igazgatója pedig annak a reményének adott hangot, hogy a következő években is folytatódik majd a tantermek felújítása, korszerűsítése, amely az oktatás színvonalának emelésével is jár majd.


A Samsung 2013-ban indította a SMART School programját az Európai Unió tagállamaiban, melynek keretében általános és középiskolás diákok oktatását segíti elő a legmodernebb információs és kommunikációs technológiák alkalmazásával. A tervek szerint 2014 végéig mintegy 45 ezer diák és 6000 tanár használhatja ki a modern eszközök adta lehetőséget a Samsung SMART School program keretében.


Magyarországon az első Samsung SMART School Jászfényszarun nyílt meg az év elején, és korszerű digitális oktatási eszközeivel azóta is kiemelkedő lehetőségeket kínál az ott tanulóknak. A pozitív tapasztalatokat követően, a jászfényszarui mintára alakította ki a Samsung a jászberényi gimnáziumban is a SMART Schoolt.

 

Szántai Tibor


Hír megosztása