Menu

Búcsú Páncsics Józseftől

2014-09-25 09:26:19

 


Újabb nagy veszteség érte Jászberény, a Jászság labdarúgását. Életének 80. évében elhunyt Páncsics József (a guggoló sor bal szélén), aki játékosként, majd edzőként több évtizeden át szolgálta térségünk labdarúgását.


Páncsics József (1933-2014) kiváló és csupa szív védőjátékosként 1959 és 1966 között a Lehel, majd 1968-1969-ben a Vasas játékosa volt. Miután játékos pályafutása lezárult, edzősködni kezdett. Több jászsági település felnőtt és ifjúsági csapatánál pallérozta a reá bízott játékosokat. A Lehel öregfiúk csapatának egyik fő szervezője volt.


Játszani már nem láttam, de miután Jászberénybe kerültem, sokszor találkoztunk és beszélgettünk egymással. Mindig elmondta, mit látott, tapasztalt utódainak mérkőzésein, s kifogyhatatlan volt, ha sztorizni kellett. Humora mellett embersége volt még az, amit vele kapcsolatban ki kell emelni. Az utóbbi időkben már elmaradtak találkozásaink. Korábban rendre a piac környékén beszéltük meg a sport és az élet ügyes-bajos dolgait. Nem tudtam, hogy beteg, s amikor halálhíre jött, az váratlanul ért.


Egy újabb nagyszerű sportembert veszített a jászberényi, jászsági futballtársadalom, akinek emlékét kötelességünk lesz megőrizni.


Nyugodjék békében!


Páncsics Józsefet szeptember 25-én, 11.00 órakor a Szent Imre úti temetőben kísérik utolsó útjára.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít