Menu

Önkormányzat 2014 - Ma délután négy óráig lehet delegáltakat bejelenteni a bizottságokba

2014-09-26 08:16:10

 

 

Ma délután négy óráig lehet delegáltakat bejelenteni a választási és a szavazatszámláló bizottságokba. Valamennyi jelölt és a jelölőszervezet érdeke, hogy megbízottakat küldjön a választási és szavazatszámláló bizottságokba, mert így győződhetnek meg a választás körülményeiről, annak tisztaságáról.
   

Két tagot küldhet a szavazatszámláló bizottságba az egyéni listás vagy egyéni választókerületi képviselőjelöltet, polgármesterjelöltet, főpolgármester-jelöltet, illetve kompenzációs, fővárosi kompenzációs és megyei listát állító jelölőszervezet, továbbá a független jelölt.
   

A helyi választási bizottságba egy tagot delegálhat az egyéni listás vagy egyéni választókerületi képviselőjelöltet, valamint a polgármesterjelöltet állító jelölőszervezet, illetve a független jelölt.
   

A területi választási bizottságba egy tagot küldhet a megyében listát állító jelölőszervezet, a Fővárosi Választási Bizottságba ugyancsak egy tagot delegálhat a főpolgármester-jelöltet és fővárosi kompenzációs listát állító jelölőszervezet, valamint a független főpolgármester-jelölt.
   

A Nemzeti Választási Bizottságba az önkormányzati és a nemzetiségi választáson nem lehet tagot delegálni.
   

A választási bizottságok megbízott tagjait a testület elnökénél, a szavazatszámláló bizottság megbízott tagjait pedig a helyi választási iroda vezetőjénél kell bejelenteni.
   

A választási bizottságokban ülő választott és megbízott tagoknak azonosak a jogaik és a kötelezettségeik. A párt által megbízott tag a bizottság rendelkezésére álló valamennyi információt megismerheti. A tevékenysége során tudomására jutó személyes adatokat azonban sem az őt megbízó pártnak, sem másnak nem adhatja ki.


(Forrás: MTI)

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít