Menu

Az ovi mellett bölcsi születik

2014-10-21 10:07:01

 

A Gólya óvoda már több mint 20 éve a református egyház fenntartásában működik a Jászberényben a Kossuth úton, de a városvezetés figyelmét és támogatását ugyanúgy élvezi, mint a többi egyházi intézmény. Október elején szeretet-vendégségre szólt a meghívás, de nem csak a finom falatok miatt várták a vendégeket.
 

A református egyházközség gondnoka, Laki László elmondta, milyen nagyszabású terveik vannak arra, hogy az óvoda udvarán álló konyha épületének átalakításával, bővítésével bölcsődei szárnyat létesítsenek 12 kisgyermek számára. Ez igen nagy jelentőséggel bír, hiszen a városi bölcsőde teljesen kihasznált, igény pedig van újabb helyekre.

 

Viski-Füleki Krisztina óvodavezető köszöntője után a mai ovisok megmutatták mit is tanulnak, milyen dalokat, verseket tudnak közösen előadni. Aztán Mező István lelkipásztor szólt arról, milyen hitbéli építkezés történik a református fenntartással működő óvodában, s milyen terveket szőttek. Laki László az elmúlt években a város képviselő-testületétől kapott támogatásokat, s az általa megvalósult fejlesztéseket – a temetői parkolóktól a gyülekezeti ház, a parókia épületének felújításáig – sorolta.  Azt a segítséget is megemlítette, ami a tervezett beruházáshoz egy fontos feltétel volt. Az ovi előtt, a Kossuth utcán lévő udvart kellett megvenniük az önkormányzattól, hogy a beépíthető terület a hatályos építési előírásoknak megfelelő lehessen.
 

 

alt

 

 

Így elkezdődhetett a tervezés, melynek szakmai részleteit Gattyán István ismertette. A meglévő, de már használaton kívüli konyhaépület átlényegül majd egy L-alakú épületszárnnyá, mely 12 kisgyermek bölcsődei ellátását biztosítja majd. A tetőtérének beépítésével pedig a korszerű kiszolgáló egységeknek is lesz megfelelő helye. A beruházás 70 milliós költséggel jár.
 

 

Tóth Árpád presbiter arról adott tájékoztatást, hogy egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei pályázati lehetőség nyílt meg, melyre Jászberény is pályázhat. Ezt az önkormányzat vállalja is, s a beruházás 100%-os támogatással valósulhat meg. Szabó Tamás polgármester ezt megerősítve hozzátette, a bölcsődei létszám bővülése összvárosi érdek, hiszen a cél rendkívül fontos.  A bölcsődei ellátásra igény van, s a reformátusok kezdeményezése, terve beleillik a városfejlesztési elképzelésekbe, így támogatásuk nem lehet kétséges.

 

KE

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít