Menu

Az energianád meleget és munkát ad

2014-10-21 10:22:25

 

A Neszűr 3-4-es dűlőjében is tartott a kampány során sajtótájékoztatót Szabó Tamás, melyre a sok szúnyogot ugyan nem hívták, de ők mégis tömegével voltak jelen. A helyszín megválasztása célzott volt, hiszen a Neszűr számos olyan problémával küzd, ami a városvezetés számára megoldandó feladat.
 

A polgármester elmondta, hogy a terület gazdasági hasznosítása sok éves feladat volt és lesz is. A parlagon hagyott területek művelésbe vonása érdekében több lépést is tettek már. Ez év tavaszán homoktövis ültetvényt telepítettek 3 hektáros területen, mely az önkormányzat tulajdonában van. Azóta ez az ültetvény szépen fejlődik, s munkát ad a környéken élőknek. Ezt az utat tervezi szélesíteni a város vezetése, mert energianád telepítését is megvalósítják. Ezt 5 hektáron telepítik, ami természetesen a környék közmunkásainak ad munkát, illetve újabb munkalehetőséget is.
 

Az energianád egy különleges növény, melyet a telepítés után a 3. évben lehet először aratni. A nádat kazánokban, erőművekben, de akár családi házak fűtése során is hasznosítani lehet. A különleges növényt az első telepítés után újabb területek számára is hasznosítani lehet, azaz a szaporítóanyagot az első ültetvény biztosítja. Kimondottan a gyenge, homokos talajt szereti, így a Neszűr területe ideális hely a termeléséhez. Évente egy alkalommal lehet aratni az ilyen – már beállt – ültetvényeken. Az aratás után a száraz növény azonnal használható fűtésre.

 

TutiHír

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít