Menu

1,3 milliárd forintos kutatás-fejlesztési projektet valósított meg az Electrolux Lehel Kft.

2014-11-20 11:30:56

 

 

Projektzárót tartottak szerdán délelőtt az Electrolux Lehel Kft. jászberényi telephelyén, melyen részt vett dr. Gönczy Sándor, az Electrolux Lehel Kft. ügyvezető igazgatója, Túróczy László, az NGM államtitkára és dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora is. A rendezvényről a cég az alábbi sajtóközleményt adta ki.


A Széchényi 2020 program keretében 560 millió forint vissza nem térítendő támogatás felhasználásával összesen 1,3 milliárd forintoskutatás-fejlesztési projektet valósított meg az Electrolux Lehel Kft. A beruházás eredményeként a legkorszerűbb technológiát és környezettudatos megoldásokat alkalmazva új hűtőgépek, fagyasztóládák és porszívók fejlesztése és tesztelése indult el, valamint az ehhez szükséges infrastrukturális beruházás valósult meg.


A vállalat jászberényi és nyíregyházi gyáraiban 2014 év végén zárul hivatalosan a két éves projekt, amelynek megvalósításához a vállalat a Széchényi 2020 program keretében elnyert 560 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást is felhasználta.


"A projekt során olyan új terméktípusok kialakítása volt a cél, amelyeknél a legkorszerűbb technikai megoldásokat építettük be termékeinkbe és munkafolyamatainkba. Emellett a termékek és a gyártástechnológia minőségének és megbízhatóságának növelése érdekében fejlesztettük a műszaki jellemzők mérésére szolgáló módszereket, valamint magát a mérési infrastruktúrát is" - mondta el Gönczi Sándor, az Electrolux Lehel Kft. ügyvezető igazgatója a fejlesztési projekttel kapcsolatban.


"Magyarországnak versenyképes, innovatív vállalati szektorra van szüksége. Ez jelenti a különbséget a növekedés és a stagnálás között. Tudjuk, hogy soha nem álltunk rosszul új ötletekben, tudományos felfedezésekben. Annak érdekében, hogy a kutatási és innovációs versenyben helytálljunk, számos egyéb intézkedés mellett a kormány kiemelt figyelmet fordít az erre a célra rendelkezésre álló források növelésére is. A következő uniós költségvetési ciklusban 2,1 milliárd eurót fordíthat Magyarország kutatás-fejlesztésre" - emelte ki Turóczy László gazdaságtervezésért és versenyképességért felelős helyettes államtitkára fejlesztési projekt hivatalos záró rendezvényén mondott köszöntőjében.

alt

A pályázati összeggel együtt az Electrolux összesen több mint 1,3 milliárd forintos kutatás-fejlesztési beruházást valósított meg. A fejlesztés eredményeként az EcoDesign és Simultaneos Engineering tervezési módszerek alkalmazásával új hűtőgépek, fagyasztóládák és porszívó termékek fejlesztése, a prototípusok előállítása és tesztelése kezdődött meg. Az EcoDesign elveket követve az Electrolux arra törekszik, hogy termékeinek tervezése, fejlesztése, gyártása és használata mind kevesebb környezeti terheléssel járjon. Hasonló módon a Simultaneos Engineering módszer célja, hogy a különböző tervezési folyamatok párhuzamos szervezésével a vállalat energiát és erőforrást takarítson meg.


A projekt során az Electrolux Lehel Kft. a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki karával működött együtt, bevonva a kutatás-fejlesztési folyamatokba az egyetem tudásbázisát, kutatási lehetőségeit, hallgatóit és oktatóit. Az aktuális projekten túl a felek a hosszabb távú együttműködés igényét is megfogalmazták, amelynek keretében az Electrolux Lehel Kft. az egyetemi oktatást támogatva lehetőséget adna a hallgatóknak a gyakorlatorientált, az ipari környezetben felmerülő fejlesztési feladatok megismerésére.
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít