Menu

Fókuszban az iskolások és a pedagógusok: új állomáshoz érkezett a FÉBÉSZ vidékfejlesztési programja

2014-11-21 15:22:04

 

Több hónapja zajlik a Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség (FÉBÉSZ) fogyasztóvédelmi, fenntarthatósági kampánya a HAJT-A Csapat Egyesület és a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete (LEADER akciócsoportok) együttműködésével. A programsorozat célja a helyi közösségek megerősítése, a helyi termékek, a fenntartható fogyasztás népszerűsítése.

 

A FÉBÉSZ és együttműködő partnerei a szeptembertől összesen húsz általános iskolába látogatnak el, ahol a tudatos vásárlásról tartanak interaktív előadást. Az előadás része a helyi termékek népszerűsítése, termékválasztási és környezetvédelmi tanácsok. Az oktatást követően az intézmények pedagógusai részére konzultációt szerveznek, tájékoztatják őket az oktatáson tapasztaltakról, a felmerülő hiányosságokról, igény szerint tanácsot adnak a fenntarthatóság és fogyasztóvédelem oktatási- és szabadidős programokba való beépítésének lehetőségeiről, továbbá biztosítják, hogy az intézmények pedagógusai megvitassák egymással tapasztalataikat, illetve megoszthassák jó gyakorlataikat.

 

alt


 

Az egyesületek célja, hogy a diákokon keresztül a szülőket, mint háztartásvezetőket is megszólítsák az előadáson és az ÖKO Teszt magazin hasábjain. A kiadványt összesen 43 településen terjesztette a szövetség, mely továbbra is elérhető a www.okoteszt.hu internetes oldalon keresztül is.

 

A szövetség médiakampányt is megvalósít: a helyi, térségi sajtón, plakátokon és a www.okoteszt.hu internetes oldalon keresztül folyamatos tájékoztatást nyújt a projekt keretében szervezett rendezvényekről, és arról, hogyan lehetnek a vásárlók tudatos fogyasztók.

 

A program egy a diákok részére szervezett vetélkedővel zárul december 10-én, Jászapátin, melyre a szövetség várja az iskolák jelentkezését.

 

altalt

 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít