Menu

Ez nem a mi napunk volt

2014-11-22 13:39:04

 

 

Az NB I-es női röplabdabajnokság egy korábbi fordulójából elhalasztott mérkőzéssel zárta pénteken este a Bercsényi úti játékcsarnokban az alapszakasz első felét a Jászberényi RK. Az MTK Budapest elleni találkozó tétje a mieink számra a 4. helye, a 9. helyen álló vendégek számára pedig  a felzárkózás volt. Magyar Kupa mérkőzésen néhány nappal ezelőtt ugyanitt a mieink nyertek 3-2-re, ám ezúttal egészen másként alakult az eredmény.


Már a Magyar Kupa mérkőzésen kiderült, hogy egyáltalán nem olyan gyenge csapat a fővárosi alakulat, mint azt a tabellán elfoglalt helyezése mutatja. A jól játszó MTK-t akkor csak nagyon nehezen sikerült legyőznünk 3-2-re. Ezt követően Szél Márta csapata bajnoki mérkőzésen győzött Nyíregyházán. A péntek esti bajnoki mérkőzés kimenetel így közel sem volt egyértelmű. Persze hazai pályán a mieink mindenképpen győzelemmel szerették volna megörvendeztetni szurkolóikat.


Az első két játszma azonos koreográfia alapján zajlott. A szettek elején úgy 12-ig rendre a mieink vezettek, majd fordított az MTK és 20-ra, majd 15-re nyerte meg az első két játékrészt. Sajnos lányaink valós tudásuk alatt teljesítettek az első két játszmában, s a jobban játszó fővárosiak teljesen megérdemelten szereztek két szettnyi előnyt.


A harmadik játszmában azután végre megcsillantott valamint valós tudásából a Deme-csapat, ám 8 pontos előny (!) sem volt elegendő, hogy a rendkívül motiváltan játszó kék-fehérekkel szemben sikeresen vegyék fel a harcot Kriegel Zsófiék. Míg a vendégeknek szinte minden sikerült, addig a mieinknek - a mérkőzés egy rövid szakaszát kivéve - semmi sem jött össze.


A remélt győzelem így elmaradt, ám az alapszakasz felénél így sem lehetünk elégedetlenek, ha a JRK eddigi szereplését értékeljük. A csapat újoncként az 5. helyen áll, s csak három mérkőzésén nem szerzett pontot. A bajnokság neheze persze még hátra van, hiszen már számolnak az ellenfelek a mieinkkel, így egyre nehezebb dolga lesz Deme Gábor lányainak.


Jászberényi RK – MTK Budapest 0-3 (-20, -15, -23)


A bajnokság állása:

1. TEVA Gödöllői RC (10) 30 pont

2. Linamar-BRSE (11) 28

3. Vasas-Óbuda (10) 26

4. UTE (11) 20

5. Jászberényi RK (11) 18

6. Fatum-Nyírsuli (10) 17

7. Aluprof-TF-Budapest (10) 16

8. MTK Budapest (11) 12

9. MCM-Diamant-Kaposvar (11) 12

10. Budaörsi DSE (11) 5

11. Albrecht MVSC-MISI (9) 4

12. Palota RSC (10) 0



Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít