Menu

„Szennyvízkezelés lakóhelyünk védelmében”

2014-12-10 17:39:20

 

 

A fenti címmel rendeztek rajzpályázatot a jászjákóhalmi IV. Béla Általános Iskola tanulói számára. Hogy miért éppen a jákóhalmi kisiskolásai vehettek részt ezen a pályázaton, annak nagyon egyszerű a magyarázata. A rajzpályázat meghirdetésére ugyanis a Jászberény és Jászjákóhalma közös szennyvíz-elvezetési és tisztítási (KEOP 1.2.0/B/10-2010-0070 kódszámú) projekt keretében került sor, amely az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával valósul meg.


A projekt keretében megvalósul Jászjákóhalma szennyvízhálózatának kiépítése, a jászberényi végátemelő-szennyvíztelep nyomóvezetékének átépítése, valamint a jászberényi szenny-víztisztító telep korszerűsítése. A beruházás kapcsán, a fiatalok környezettudatosságának fejlesztése céljából, volt lehetőség a rajzpályázat kiírására, melyre a IV. Béla Általános Iskola 132 diákja közül 92 adott be rajzot. Ez pedig azt bizonyítja, hogy a gyerekek igenis fogékonyak a környezetükben történtekre.


A jászjákóhalmai polgármesteri hivatal emeleti nagytermében december 9-én tartották a „Szennyvízkezelés lakóhelyünk védelmében” című rajzpályázat eredményhirdetését. Ezen elsőként Terjéki Tünde polgármester köszöntötte a megjelenteket.

alt

– Településünk életében rendkívül fontos szerepet tölt be a szennyvízelvezetési-tisztítási projekt. A beruházásnak köszönhetően jelentős mértékben javulnak Jászjákóhalma lakosainak életkörülményei: kiépül a község komplex szennyvízhálózata – mondta Terjéki Tünde.


Hamarosan csatlakozhatnak a jászjákóhalmi ingatlanok a település szennyvízhálózatához, hiszen a gerincvezeték elkészült, a belső vezetékrendszernek pedig már több mint 60 százaléka kiépült.  Jászberényben is jó ütemben halad a rekonstrukció: a korszerűsített  szennyvíztisztító telepen megkezdődött  a féléves próbaüzem. A teljes projekt bekerülési költsége több mint 1,5 milliárd forint.


Juhász Dániel, a Jászberény-Jászjákóhalma Szennyvízközmű Önkormányzati Társulás elnöke kiemelte az összefogás fontosságát. Azt, hogy Jászberény és Jászjákóhalma olyan közös pályázat megvalósításában fogott össze, amely mindkét település számára fontos eredményeket hoz majd a jövőben. Pásztorné Földes Györgyi tagintézményvezető hangsúlyozta, hogy a víz az élet alapja, a szennyvízkezelés ezért is nagyon fontos. – Ti vagytok a jövő, s nem mindegy, hogy hogyan óvjátok, véditek majd környezeteteket – mondta Pásztorné. Muhari Zoltánné, a IV. Béla Általános Iskola tanára megköszönte a gyerekeknek a sok rajzot, s elmondta, nem volt könnyű a zsűri munkája, hiszen négy korcsoportban az első három helyezettet tudják díjazni. Kijelentette azt is, hogy mindenki nyertese ennek a pályázatnak, aki indult, nem csak azok, akik ajándékot vehetnek át.

alt

Az ünnepi esemény gyermekek által legjobban várt részében kihirdették az eredményeket. A dobogós helyezettek tárgyjutalmakat vehettek át.


1-2. osztályosok


1. Tanács Zsófia (2. o)

2. Kricsár Dorka (2. o)

3. Pál Nikol (1. o)


3-4. osztályosok

1. Zsidó Dániel (4. o)

2. Szathmáry Gergő (4. o)

3. Gyureskó Gréta (3. o)


5-6. osztályosok

1. Bakos Kitti (6. o)

2. Gyureskó Adrián (6. o)

3. Pál István (5. o)


7-8. osztályosok

1. Kiss Ádám (7. o)

2. Perjesi Letícia (7. o)

3. Pernyéz Mirjam (7. o)


A díjkiosztót követően a IV. Béla Általános Iskola tanulóinak műsorát tekinthették meg a megjelentek.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít