Menu

Női röplabda Magyar Kupa: szettet nyerve búcsúzott a JRK

2014-12-18 12:43:04

 

 

Ahogy azt várni lehetett, a tavalyi év bajnoki ezüstérmese, a TEVA Gödöllői RC együttese kettős győzelemmel búcsúztatta a Magyar Kupától az NB I-ben újonc Jászberényi RK gárdáját. Az elmúlt heti, jászberényi mérkőzés eredménye 3-0-ra nyert a Gödöllő, már előrevetítette, hogy milyen visszavágó várható.


Mindkét oldal tisztában volt azzal, hogy ez a párharc már az első mérkőzésen eldőlt. Ennek ellenére mind a hazaiak, mind a mieink a lehető legjobb összeállításban kezdték a találkozót. Ennek megfelelően érdekes, jó két szettet láthattak a szurkolók. Az elsőt 19-re, a másodikat 23-ra nyerték a házigazdák. Különösen a második szettben volt esélyünk a győzelemre, ám sok könnyű pontot ajándékoztunk ellenfelünknek.


A folytatásban mindkét edző a cserejátékosoknak adott lehetőséget, s ezt kihasználva a harmadik szettet a mieink nyerték 19-re. Többre viszont nem tellett a mieink erejéből, hiszen a negyedik játszmát 19-re ismét a hazaiak nyerték, s ezzel 3-1-re a találkozó is az övék lett.

A jobbik csapat jutott a Magyar Kupában a legjobb 4 közé, ám Deme Gábor lányai sem szégyenkezhetnek, hiszen lehetőségeikhez mérten megnehezítették esélyesebb ellen felük dolgát.


A legjobb négy között a TEVA Gödöllői RC ellenfele az az UTE lesz, amelyik a bajnok Békéscsabát búcsúztatta, s az idei utolsó bajnoki fordulóban – december 19-én, pénteken – Jászberénybe látogat. A másik ágon a Vasas-Óbuda és az Aluprof-TF-Budapest mérkőzik majd a döntőbe jutásért. Ezeket a mérkőzéseket – oda-visszavágós rendszerben – januárban rendezik.


Női Röplabda Magyar Kupa negyeddöntő mérkőzések:


Linamar-BRSE – UTE 3:0 (21, 20, 11)

Továbbjutott az UTE aranyjátszmában (13:15).


TEVA Gödöllői RC – Jászberényi RK 3:1 (19, 23, –19, 19)

Továbbjutott a Gödöllő kettős győzelemmel.


Albrecht MVSC-MIS I– Vasas-Óbuda 3:2 (–15, –22, 9, 23, 16)

Továbbjutott a Vasas 4:2-es pontaránnyal.


Aluprof-TF-Budapest – Fatum-Nyírsuli 3:0

Továbbjutott a TF aranyjátszmában.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít