Menu

Bele lehet-e szeretni az énekesnőbe?

2015-01-27 10:04:50

 

Mi jut eszedbe az énekesnőről, ha tudod, hogy az énekes nem feltétlenül azonos a dallal, és ez a tétel fordítva is igaz? Mit gondolsz, ha a fejedet a tenyeredhez támasztva azt nézed – miközben a zenéjük „megáramozza” az orrod hegyét is –, hogy a zenekar spannolja őt jobban, vagy ő lendít inkább az amúgy sem ügyetlen muzsikusokon?


altHa a Swing Business tolja, megkerülhetetlen, hogy magadban te is nyomj egy hatalmas lájkot Kiss Dettinek és a három fiúnak (Lantos Balázs – zongora, Csaba László – harmonika, gitár, melodika, Számtartó Tamás – dob), akik nem a zenéből élnek, de a tavalyi év novembere után, január 23-án este már a második alkalommal vették birtokba a mozi klubszínpadát. Alkalom szüli a Swing Business-rajongót, engem biztosan. Velem jó üzletet csináltak. Teszem hozzá, a barátaikkal is, akik szép számmal kísérték el őket Jászberénybe.


A szving meglóbál, himbál – tangóval, rumbával, poppal, rockkal összedolgozva pedig olyan, mint a malacnak a zsiráfvályú: jó magasra kerül. Gyöngéden megragad, fokozatosan kerít a hatalmába, aztán odaemel maga mellé. Leléphetsz, visszafogad. Pénzt rak az üres zsebedbe. Még egy Nirvana-zúzáson is elmereng.


Te meg azon, hogy egy izgalmas énekes csajnak nem mondhatod, hogy, izé, neked jól állna, ha lenne, mert van neki: benne, rajta, körülötte. A tehetségére, az átütő erejű előadásmódjára célzol, és persze találsz. Az meg… hogyan is fogalmazz a jólneveltség határain még innen… az meg csak bónusz trekk, hogy hótorlaszolvasztó a mosolya.


És azon agyalsz, hogy micsoda hangulatjavító volna nem kevés pasasnak, ha Kiss Detti kívánna nekik az Eurythmicsszel szép álmokat (Sweet Dreams Are Made Of This). Még azzal együtt sem lenne egy utolsó élmény, ha tisztában vagy vele, hogy a lányt mindig három srác kíséri.
 

Kun Tibor

Fotó: jasznaplo.hu/Bíró János

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít