Menu

Fiatalodik az idősek otthona

2015-02-25 09:54:40

 

 

A Hatvani úti idősek otthona története során sok változást élt már át. Bővítették, csinosították, korszerűsítették nem is egyszer. Most ismét nagy változásokat él át. Az intézmény 180 milliós beruházásra nyert el támogatást, mely 100%-os támogatottságú, azaz az önkormányzatnak nem kell hozzátenni plusz pénzt.


A C-épületben jelenleg több ablak is hiányzik, s belül tucatnyi szakember falaz, fúr, szerel, vakol, vagy készen áll a burkolásra, a villanyszerelésre. Bozóki Jánosné, az intézmény vezetője elmondta itt végzik a legnagyobb munkákat az épület korszerűsítése során. Új nyílászárók, akadálymentes fürdőszobák lesznek a földszinten, a középső részben padozatcserére kerül majd sor, az A-épületbe szintén, de a nyílászárókat ott is cserélik az augusztus végéig tartó felújítás során, melyre már nagy szükség volt.


Szabó Tamás polgármester sajtótájékoztató keretében ismertette, hogy utólagos hőszigetelés és ezzel együtt fűtéskorszerűsítés is történik a költséghatékonyság jegyében. Új mosó- és szárítóberendezések, hidraulikus ágyak is érkeznek, nővérpultot is kialakítanak a beruházás során. Így az idősgondozás magasabb színvonalú lehet Jászberényben-


A polgármester arról is szólt, hogy a 2015-ös esztendő nem a nagy beruházások éve lesz, hiszen a korábban előkészített és elnyert fejlesztési projektek befejezésére kerül sor idén, miközben újabb pályázatok előkészítése is történik. Ez évben az ügyészégi épület építkezése elkezdődik a főtéren, s a banki kereszteződésben egy körforgalmi csomópont kialakítása is.  A kisebb, önerős fejlesztések, mint út-, járdaépítés idén is lesz.  A képviselő-testület az újabb uniós pályázati lehetőségekre is figyel, és a megyei fejlesztési forrásokból is szeretné „elhozni” a Jászságba jutó részt. Szabó Tamás szerint a 7 éves uniós ciklusban ez 8 milliárdos nagyságrendű is lehet.


A város saját fejlesztési tervei közül szó volt arról, hogy a kerékpárutak további építése, ovi és bölcsi bővítések, zöldterületek megújítása, a Zirzen Janka/Zoltán utcai park mellett játszótér kialakítása is történik.


Újságírói kérdés nyomás került szóba a várost elkerülő út III. szakaszának megépítése. Arról szólt részletesen Szabó Tamás, hogy tavaly felmerült nem is épül meg, mert egy újabb számítás szerint nem térül meg a befektetés, így lekerül a listáról. A polgármester elmondta, hogy milyen kifogásokkal éltek az illetékeseknél. Az első két szakaszt se kellett volna akkor elkészíteni, mert így az is kidobott pénz- vélte a városvezető. A beruházás nem állt le, a területen az előkészítés zajlik, a kisajátítás is történik.  Újabb számításokat kértek, így bízhatunk abban, hogy meglesz a 3. szakasz, hangzott el a sajtótájékoztatón.


KE

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít