Menu

Ég veled, adósságcsapda! – A pénzügyi tudatosság gyermekkorban kezdődik

2015-05-22 12:26:35

 

A Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség (FÉBÉSZ), a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ támogatásával hat hónapig tartó pénzügyi tudatosságnövelő kampányt valósított meg Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A kampány május 21-én, egy Jászberényben megrendezésre kerülő pénzügyi vetélkedővel zárult.

 

A FÉBÉSZ tanácsadó irodája népszerűsítése céljából szóróanyagot készített és terjesztett (piacon, karácsonyi vásáron, könyvtárakban, civil szervezeteken keresztül). A szövetség a Jászságban 40 alkalmas általános- és középiskolai oktatássorozatot is szervezett a diákok pénzügyi ismereteinek növelése érdekében, továbbá „Pénzügyi kisokos” címmel kiadványt készített az oktatásban résztvevő diákok részére.


Az interaktív előadássorozat keretében többek között a bankszámla- és bankkártya-választás szempontjairól, megtakarítási lehetőségekről, pénzügyi tervezésről, és még egyéb, a továbbtanulás, vagy akár a diákmunka vállalás során is hasznosítható tudnivalókról szerezhettek információkat a diákok.

 

alt




A kampány május 21-én, egy Jászberényben megrendezésre kerülő pénzügyi vetélkedővel zárult, melyen az előadássorozatban résztvevők közül 12 csapat, összesen mintegy 36 diák mérhette össze tudását. A rendezvényen többek között totó, activity és egyéb kreativitást igénylő feladatokkal találkozhattak a résztvevők. A vetélkedőn a következő eredmény született:

 

Az első 3 csapat:

1.       Bercsényi lányok (Bercsényi Miklós Ált. Isk. – Jászberény)

2.       Fekete madár (Jászfényszaru Ált. Isk.)

3.       Pénzesek (Jánoshida Ált. Isk.)

4.       helyen 3 csapat holtversenyben: Bankmacskák és Sárgazsiguli csapatok a (Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Ált. Isk. leány és fiúcsapata), valamint a Bankos csajok (Jászárokszállás Ált. Isk.)




A FÉBÉSZ irodáját az elmúlt 6 hónapban sok jászsági fogyasztó kereste fel fogyasztóvédelmi, pénzügyi tanácsért.


Az általános fogyasztóvédelmi pénzügyi kérdések (pl. hitelfelvétel, bankválasztás stb.) mellett, az utóbbi hónapokban egyre többen fordultak az irodához az adósokat érintő elszámolási törvényhez kapcsolódóan is. A panaszosok többsége a kölcsönszerződésekre vonatkozó határidők, az elszámolást követően fennálló túlfizetés összegének jóváírása, kifizetése, az elszámolásról szóló tájékoztató levél értelmezése, továbbá panaszlevél megfogalmazása ügyében kereste fel a tanácsadókat.


Bár a program május végén lezárul, a FÉBÉSZ irodája a jövőben is várja a fogyasztóvédelmi, pénzügyi témájú megkereséseket telefonon (+36 57 401 888; +36 70 384 4238), e-mailen (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), facebook oldalukon és személyesen (5100 Jászberény, Lehel vezér tér 15.) is.


Forrás: FÉBÉSZ
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít