Menu

Juniális Öregerdőn

2015-06-15 15:27:52

 

 

Június első hétvégéjén az öregerdei gyermektábor mellett lévő bolt tulajdonosa, Krizsáné Marika ismét megrendezte az immár hagyományos juniálist, amely keretében főzőverseny és szürke marha bemutató is várta a vendégeket.


Az időjárásra idén sem lehetett panasz az Öregerdei Juniálison, hiszen már akkor hétrét sütött a nap, amikor a főzőcsapatok készülődtek. Heten neveztek a versenyre, s volt egy csapat, akik csak maguk kedvére kezdtek főzni. A zsűrit már akkor meglepetés érte, amikor először járta körbe a bográcsokat, hiszen a csülkös pacal mellett készült még muflon és vaddisznó pörkölt, de gombás, velős csülökgulyás is. A gyerekeket pedig zene és ugrálóvár várta, azaz a főzés ideje alatt sem unatkozhattak.


Ahogy a bogrács körül sürgölődők sem, mivel a zsűri – Máté Éva, Botkáné Sárközi Ildikó és Szántai Tibor – többször is körbejárt és megkóstolta a készülő étkeket. Dél körül érkezett az első kóstoló az ítészekhez, akik ezt követően igazán nem voltak könnyű helyzetben, mert a csapatok igencsak kitettek magukért.

 

alt


Különdíjat kapott az Omega csapat ifjú szakácsa, aki rántott húst, sült krumplival és savanyúsággal tálalt fel a zsűrinek. A még általános iskolás fiatalember remekül dolgozott és méltán nyert elismerést.


A harmadik helyet a Vince Mester csapat szerezte meg (muflon pörkölt), míg a másodiknak járó kupát a Bendegúz csapat (libanyak, libazúza pörkölt) kapta. A 2015. évi győztes a Malacfarok elnevezésű társaság lett, akik vaddisznó pörköltje nagyon jól sikerült. A vándorserleg pedig kötelezi őket, hogy jövőre is visszajöjjenek. Igaz, erre nem kell kötelezni senkit, mert a főzésben résztvevő csapatok nagyon jól érezték magukat, s a helyezéstől függetlenül jó étvággyal fogyasztották el a bográcsok tartalmát.

alt


Az elmúlt évekhez hasonlóan ez a nap is remekül telt az öregerdei gyermektábor melletti bolt tulajdonosa, Krizsáné Marika jóvoltából, s csak remélni tudjuk, hogy sok hasonló sikeres juniálison vehetünk még részt. A program része volt még egy szürkemarha bemutató, amely méltán aratott nagy sikert.


Szántai Tibor

 

 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít