Menu

Sikerrel zárult a regionális projekt

2015-07-01 11:14:03

 

 

Az MGYOSZ a Széchenyi 2020 program keretében valósította meg kapacitásfejlesztő projektjét a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségénél (JNSZM MGYSZ) A megyében szervezett háromoldalú egyeztetéseket követően már csatlakozott új vállalat is a szövetséghez. A JNSZM MGYSZ elnöke, Forgács László együttműködési nyilatkozatot írt alá a Magyar Szakszervezeti Szövetség Jász-Nagykun-Szolnok Megyei kirendeltség képviselőjével, Pintér Ferenc úrral. A projektről az alábbi sajtóközleményt adta ki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége.


Magyarország legnagyobb múltú munkáltatói szervezete, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége érdekképviseleti tevékenységén túl rendkívül fontosnak tartja, hogy saját eszközeivel hozzájáruljon a munkaadók folyamatos fejlődéséhez, alkalmazkodóképességük növeléséhez. A Szövetség ezért indította útjára regionális szinten a Széchenyi 2020 program keretein belül megvalósuló szervezetfejlesztési projektjét, melynek során az Észak - Alföldön aktív JNSZM MGYSZ szervezetének megerősítése volt.


A 2014 nyarán indult program a munkaadói érdekképviseletek tapasztalatainak bővítését és a társadalmi párbeszéd fejlesztését szolgálta, ennek érdekében az MGYOSZ nemzetközi jó gyakorlatok megismertetésével segítette a szervezet munkáját. A projekt keretében az MGYOSZ tagszervezeteként a JNSZM MGYSZ képviselői tanulmányúton vettek részt Düsseldorfban, mely során megismerhették a német munkaadói érdekképviseleti rendszer felépítését és működését, az ottani jó gyakorlatokat, amelyeket régió-specifikus formában a hazai környezetbe is igyekeznek majd átültetni.


Emellett a vállalatok számára az MGYOSZ ingyenes nyelvi, informatikai és munkajogi képzéseket nyújtott a régióban. A megvalósított képzéseken 26 cégtől 60 fő vett részt. A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet, az ILO által kifejezetten a munkaadói szervezetek hasonló célú fejlesztésére kidolgozott módszertana alapján szervezetfejlesztési terv készült a JNSZM MGYSZ számára, továbbá adatbázis-kezelő szoftver és honlapfejlesztés történt a Jász- Nagykun- Szolnok megyei szövetségnél.


A projekt keretében, az MGYOSZ szervezésében Észak – Alföldön Szolnokon és Jászberényben vehettek részt a munkaadók a JNSZM MGYSZ által szervezett négy tripartit munkareggelin és a projekt záróeseményén, ahol a háromoldalú egyeztetéseken a vállalatok találkozhattak a régiójuk döntéshozóival és szakszervezeti képviselőkkel. A rendezvényeken többek között a helyi cégek előtt álló lehetőségekről és kihívásokról, a munkaadók alkalmazkodóképességének növeléséről valamint a hazai lobbizásról tartottak előadásokat.


„Bár számos iparági érdekképviseleti szövetség van jelen Magyarországon, a hazai cégek egynegyede nem tagja semmilyen érdekképviseleti szervnek. Éppen ezért tartottuk elengedhetetlenül fontosnak, hogy a különböző városokban szervezett eseményeken hasznos információkat nyújtsunk a helyi vállalatoknak és döntéshozóknak a legnagyobb hazai munkaadói érdekképviseleti szervezet regionális szövetségének tevékenységéről” – mondta el Forgács László, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének elnöke.


„Alapvető fontosságúnak tartjuk, hogy a gazdaság minden szereplője tisztában legyen az érdekérvényesítési lehetőségeivel, annak megfelelő kihasználásával, hiszen ez hosszú távon a nemzetközi piacokon is versenyképes és növekedési potenciállal rendelkező vállalati struktúrát eredményezhet” – tette hozzá az elnök.
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít