Menu

Tizenkét kórusból négy Jászberényt képviselte a megyei kórustalálkozón

2015-10-06 15:58:49

 

Az elmúlt hétvégén már 25. alkalommal rendezték meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Felnőttkórusok Találkozóját. A mindig rangos, és ezúttal jubiláló rendezvénynek ezúttal Kisújszállás adott otthont a frissen felújított, impozáns Vigadó Kulturális Központban. Városunkat négy kórus is képviselte a fellépők között.

 

alt

 

A Lehel Vezér Gimnázium Férfikara (Deméné Ilonka Gabriella) bordalokkal és középkori dalfeldolgozásokkal, a Cantate Nobis Énekegyüttes (Thormanné Husznay Mária) Daróci Bárdos Tamás műveivel, valamint Caccini Ave Maria-jával érdemelte ki a közönség elismerő vastapsát. A Déryné Vegyes Kar (Ferencz Sándor) klasszikus és modern slágerfeldolgozásokkal aratott sikert, míg a Székely Mihály Kórus (Thormanné Husznay Mária) a tőlük megszokott finom hangzásban ismert dallamokat és feldolgozásokat adott elő a hallgatóságnak komoly zenei élményt szerezve.

 

alt

 

A megyéből 12 kórus vett részt a találkozón, a jászberényiek mellett felléptek Jászárokszállás, Jászapáti, Jászkisér, Kisújszállás, Karcag és Mezőtúr kórusai, Szolnokról pedig két kar is képviseltette magát. Elmondható tehát, hogy az egykori Hármaskerületből a jász települések igencsak szép számban adtak hangot jelenlétüknek a megyei zenei életben.

 

alt

alt

 

RP

Fotó: Lőrik Lászlóné, ifj. Bolla János és Koczkás György

 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít