Menu

Jászberényben, televíziós mérkőzéssel kezdődik a női röplabdabajnokság

2015-10-09 11:31:57

 

 

A magyar női röplabda válogatott hosszú idő után szerepelt ismét Európa-bajnokságon, melynek mérkőzéseit a közelmúltban nagy érdeklődés kísérte. A sportág felkerült az M4 sportcsatorna műsorára is, és a női bajnokság egy jászberényi, televíziós mérkőzéssel veszi kezdetét október 15-én, csütörtökön 17.00 órakor a Bercsényi úti játékcsarnokban.


Sokan kísérték figyelemmel a közelmúltban a Belgium és Hollandia közös rendezésében lebonyolított női röplabda Európa-bajnokságot, melyen közel három évtizedes hiányzás után ismét szerepelhetett a magyar válogatott is. A lányok Azerbajdzsán legyőzésével bejutottak a legjobb 12 közé, s az Európa Liga megnyerése után újra a sportágra irányították a figyelmet.


A sikerek hatására minden bizonnyal még nagyobb érdeklődés kíséri majd a hamarosan induló 2015/2016-os női röplabda bajnoki szezont, amely Jászberényben, méghozzá élő televíziós mérkőzéssel veszi kezdetét 2015. október 15-én, csütörtökön 17.00 órakor a Bercsényi úti játékcsarnokban. Kellett ehhez az, hogy az eredeti sorsolás szerinti UTE – Jászberényi RK mérkőzés pályaválasztói jogát felcseréljék, miután kiderült, hogy az újpestiek terme nem alkalmas televíziós közvetítésre. A Bercsényi úti játékcsarnok viszont megfelel a tévések igényeinek, így az első játéknap legérdekesebb mérkőzésének vélt találkozót nemcsak a helyszíne, hanem az ország minden területén figyelemmel kísérhetik a sportbarátok.


Ez a nyitó mérkőzés rangadó lesz a javából, hiszen az UTE és a mieink is a legjobb négy közé szeretnének jutni a bajnoki év során. Gödöllőn egy felkészülési torna keretében már találkozott egymással a két együttes. Ott csak két nyert szettig mentek a csapatok, s mi győztük 2-1-re. Ez önbizalmat adhat lányainknak, de elbizakodottságra nem lehet ok, mert a lila-fehérek nagyon jó játékerőt képviselnek.


A város életében is rendkívüli esemény lesz ez, hiszen a Magyar Televízió nem sűrűn közvetít élőben Jászberényből. Bár az időpont kicsit szokatlan – csütörtök 17.00 óra –, de reméljük, hogy így is nagyon sokan tekintik meg a helyszínen a találkozót. Szükség lesz ugyanis a szurkolók támogatására ahhoz, hogy csapatunk legyőzze egyik nagy vetélytársát, amellyel várhatóan az egész év során nagy harcban lesz a minél jobb helyezésért folyó küzdelem során.


Magyar női röplabda bajnokság 2015/2016



1. forduló – 2015. október 15. (csütörtök)


17.00 óra: Jászberényi RK – UTE (az M4 sportxsatorna élőben közvetíti)


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít