Menu

Röplabdás siker, kosaras vereség

2015-11-23 11:16:13

 

Városunk mindkét NB I-es csapata hazai pályán szerepelt a hétvégén. Szombaton a JP-Top Cop Jászberény kosarasai 22 pontos hátrányból jöttek vissza, de végül vereséget szenvedtek a nyíregyháziaktól. vasárnap a Jászberényi RK lányai a szomszédvár Gödöllő ellen javítottak a jászberényi mérlegen, miután 3:0-ra verték ellenfelüket.

 

Városunk mindkét NB I-es csapata hazai pályán szerepelt a hétvégén. Szombaton a JP-Top Cop Jászberény kosarasai 22 pontos hátrányból jöttek vissza, de végül vereséget szenvedtek a nyíregyháziaktól. vasárnap a Jászberényi RK lányai a szomszédvár Gödöllő ellen javítottak a jászberényi mérlegen, miután 3:0-ra verték ellenfelüket.


Nagyon fontos mérkőzések vártak a hétvégén NB I-es csapatainkra. A kosárlabdázóknál a kilencedik játéknapon a JP-Top Cop Jászberény a nála egy győzelemmel jobban álló nyíregyháziakat fogadta. Az alsóházi rangadón mindenképpen a győzelem megszerzése volt a mieink célja, hogy javítsanak pozíciójukon. A női röplabdabajnokságban a 8. forduló mérkőzéseit rendezték, s a Jászberényi RK a szomszédvár, Gödöllő csapatát fogadta. A papírforma a mieink sikerét ígérte, s 3 pont megszerzése egyben az ötödik helyet is jelenthette csapatunknak, amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott ellenfeleinél.


Férfi kosárlabda NB I A-csoport


Sajnos a kosarasok mérkőzése nem úgy alakult, ahogy azt szerettük volna. A mieink nagyon gyengén kezdték a találkozót, míg a vendégeknek „sült a keze”. A második negyedben már 22 pont is volt a nyírségiek előnye, akik a nagyszünetben 17 ponttal vezettek (36-53).


A harmadik negyedben a találkozón 31 pontig jutó Horváth Ákos vezérletével csapatunk ledolgozta tetemes hátrányát, 63-61-re vezetett. Az utolsó perc azonban a vendégeké volt, s a záró tíz perc 63-64-es állásnál kezdődött. Az első kosarat ugyan mi szereztük, ám azt követően ismét a nyíregyháziak akarat érvényesült és végül8 pontos győzelmet arattak Jászberényben.


A vendégek sikere az egész találkozót figyelembe véve megérdemelten született meg. Míg nálunk csak Horváth Ákos, addig náluk a két amerikai idegenlégiós – Miller és Unruh – is extra teljesítményt nyújtott, s Lekli és Krisztanovics is jól játszott. A csapatok között nagy volt a különbség a dobószázalékok tekintetében, a vendégek alig-alig hibáztak, míg Dramicaninék a triplákat és a kétpontos ziccereket is gyengén dobták.


JP-TOP COP Jászberény - MARSO Nyíregyháza 87-95 (21-29, 15-24, 27-11, 24-31)


Vereségével a JP-Top Cop Jászberény az utolsó helyre csúszott a tabellán, mert a MAFC nem kis meglepetést okozva idegenben győzte le a Körmendet.


Női röplabda NB I


A bajnokság 8. fordulójában a TEVA Gödöllői RC vendégeskedett vasárnap délután a Bercsényi úti játékcsarnokban. A vendégek egy kiadós békéscsabai vereség után várták a mieink elleni találkozót. Csapatuk a hétvégi kettős fordulóban pénteken nem lépett pályára – a Kaposvár elleni idegenbeli mérkőzést december 8-ra halasztotta a két együttes –, azaz pihenten fogadta a szomszédvár együttesét.


A papírforma hazai sikert ígért, hiszen a gödöllőiek a nyáron gyengültek, s a válogatott Csengery sem állhatott még sérülés miatt Horváth András rendelkezésére. Mi viszont erősödtünk az előző szezonhoz képest, hiszen három kezdő játékos (Mishonova, Borsos és Bleicher) is érkezett csapatunkhoz.


Nos, a találkozó igazolta a papírformát. Bár a színvonal nem emelkedett a közepes fölé, azért helyenként látványos labdameneteknek tapsolhattak a szurkolók. Lányaink az első pillanattól kezdve uralták a játékot, s bár a vendégek mindent megtettek, hogy minél szorosabban alakuljon a találkozó állása, nem lehetett kérdéses a sikerünk.


Az első játszmát mindössze 18 perc alatt nyertük 25:18-ra, s a folytatásban sem változott a játék képe. Amikor kellett mindig volt valaki a mieink között, aki jó megoldásával pontot szerzett. A játék minden elemében jobbak voltunk ellenfelünknél, s ez az eredményben is tükröződött. A 21-re megnyert második szett után a harmadik játszmában már 17-10 is volt az állás, s bár a gödöllőiek felzárkóztak, a 3:0-s jászberényi győzelmet nem tudták megakadályozni.


Jászberényi RK – TEVA Gödöllői RC 3:0 (18, 21, 22)



Győzelmével csapatunk jelenleg az 5. helyen áll a tabellán.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít