Menu

Történelmi pillanatok következnek a Szabadtéri Színpadon

2016-05-12 11:05:43

 

Mihályi Gábor, Szűcs Gábor, Melis László alkotók mellett Turi Melinda, Fundák Kristóf, Kaszai Lili is szereplője, alkotója annak a nagyszabású dal- és táncjátéknak, mely születőben van. A Jászok című előadás giga produkciónak ígérkezik az idei nyáron. Erről tartottak sajtótájékoztatót kedden délután az alkotók és a támogatók.


Mihályi Gábor koreográfus-rendező elmondta, hogy a jász identitás erősítése a legfőbb cél. A produkcióban a legkiválóbb szakemberek vesznek részt. Az alkotók között van Melis László zeneszerző és Szűcs Edit jelmeztervező, akik az Oscar-díjas Saul fia c. filmen is dolgoztak. A produkcióban hihetetlen emberi érzések és energiák jelennek meg. A résztvevők hatalmas akarata és tehetsége pedig csak sikerre vezethetnek. Úgy fogalmazott, hogy mi a múltért és az előttünk álló nemzedékért is felelősek vagyunk. Külön köszönetet mondott a város vezetésének, hogy e produkció sikere érdekében sokat tesz Jászberény. A szabadtéri színpadon átalakításokat végeznek, hogy a készülő előadás különleges elvárásainak is megfeleljen.


Soós Andrea, a producer a 2014-ben elkezdődött munkát említette, melyben az anyagi háttér előteremtése nem kis szerepet kapott. A jász összefogása működött, hiszen Balog Ádám, akkori jegybanki alelnöktől kezdve sokan adtak támogatást. Így Áder János köztársasági elnök, Seszták Miklós államtitkár, Pócs János képviselő, Szabó Tamás polgármester, de Ternyák Csaba egri érsek is szívesen segített e produkció létrejöttében.


A Jászok c. előadást a széles közönség Jászberényben kilenc alkalommal láthatja, de szeretnék az országban máshol is bemutatni. Az már biztos, hogy szeptember 14-én a MÜPA közönsége láthatja majd.  Mindenképpen szeretnék, ha a fiatalok, iskolások is láthatnák, megismerhetnék a jászok történetét ebben a formában is. Így diákelőadásokra is sor kerül majd.


A nyilvános főpróba június 2-án lesz, s erre is várják a közönséget – mondta el Szabó Tamás polgármester. Úgy gondolták, hogy a hátrányos helyzetű családok gyermekei számára ingyenesen lehetővé teszik a részvételt. A Szabadtéri Színpad nézőterén 900 ülőhely van, így a Jászság valamennyi iskolájából várják a fiatalságot. Ezt a jelenlévő polgármesterek mintegy „feladatul” is kapták, hogy szervezzék meg a Jászberénybe utaztatást. A város vezetése persze azt szeretné, ha mind a kilenc előadás teltházas volna, így a további szervezésben is számít a települések vezetőire.


Pócs János azt említette, hogy mindenki számára óriási élmény lesz e produkció, s azok számára is fontos, akik nem jászok. Szűcs Gábor az összefogást, s a hatalmas munkát említette, ami már eddig jellemezte a produkció előkészítését. Külön kiemelte, hogy a Jászság Népi Együttes jelenlegi, fiatal táncos csapata is szerepel az előadásban, ami szintén nagy jelentőséggel bír.


Szóval a város és a Jászság széles közönségét várják majd az előadásokra, s a jegyárusítás is hamarosan elkezdődik.


Kiss Erika

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít