Menu

Seregi-díjat kapott Mihályi Gábor

2016-05-20 15:24:35

 

altA legendás koreográfus, Seregi László emlékére 2013-ban díjat alapított két táncművész, Bán Teodóra és Kollár Eszter. Céljuk az volt, hogy Seregi életművét megőrizzék, s a legkiválóbb követőinek, az aktív koreográfus generáció tehetséges alkotóinak elismerését szolgálja. E díjat idén negyedik alkalommal adták át az Operaház május 12-i előadása előtt.


Az elismerést ez évben Jászberény szülötte, Mihályi Gábor, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője, Harangozó Gyula-díjas koreográfus vehette át.  Az indoklás szerint Mihályi Gábor alkotó munkája méltó Seregi örökéhez. Teljes munkásságával kiérdemelte a díjat, hiszen műfaji megkötés nélkül alkotott és alkot egész eddigi pályafutása során. Különösen a néptánc kultúra terén ért el egyedülálló eredményeket, és a világ számos országában öregbítette a magyar nép- és tánckultúra értékeit.


A díjjal két dolog jár: az egyik egy kis portré-szobor, mely Seregi Lászlót ábrázolja és Krasznai János alkotása. A másik egy óriási megtiszteltetés, felkérés az Operaháztól, egy új koreográfia megalkotása a következő, 2016-17-es évadban.


Mihályi Gábornak – aki e napokban éppen a Jászok c. történelmi dal- és táncjáték megalkotásán és színpadra állításán dolgozik – olvasóink nevében is gratulálunk!


KE

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít