Menu

Röplabda: országos döntőben a nagyboldogos lányok

2016-05-24 13:29:14

 

 

Az elmúlt héten csütörtökön a Bercsényi úti játékcsarnokban rendezték meg a IV. korcsoportos leány röplabda Diákolimpia egyik országos elődöntőjét. A négy csapat küzdelméből a jászberényi lányok kerültek ki győztesként, így ők léphetnek pályára az országos döntőben.


A nagyboldogos ellenfele egy gödöllői, egy debreceni és egy pétervásárai iskola csapat volt. Előzetesen a jászberényi és a gödöllői együttes számított a kvartettből esélyesnek az országos döntőt jelentő első hely megszerzésére. A sorsolás kedvezően alakult a két együttes számára, hiszen az elődöntőben elkerülték egymást. A döntőbe jutásért egyik esélyesnek sem kellett különösebben megizzadnia, mert a debreceniek és a pétervásárai gárda ugyan tisztességgel küzdött, ám lényegesen kisebb játékerőt képviselt mint ellenfelei.


Az elődöntők eredménye:


Erkel Ferenc Általános Iskola (Gödöllő) – Hunyadi János Általános Iskola (Debrecen) 3:0


Tamási Áron Általános Iskola (Pétervására) – Nagyboldogasszony KK. Ált. Isk.              0:3
SZKI, Gimnázium és Kollégium


A harmadik helyért így a pétervásárai és a debreceni iskola csapatai mérkőztek. A torna leghosszabb találkozójának végén utóbbiak örülhettek a győzelemnek, így az ő nyakukba került a bronzérem


A 3. helyért:



Hunyadi János Általános Iskola (Debrecen) - Tamási Áron Általános Iskola (Pétervására) 3:1


A döntőben a két esélyes csapat közül a mieink kezdtek sokkal jobban és meg is nyerték az első két szettet a jó képességű játékosokat felvonultató, de sokat hibázó gödöllőiek ellen. Az persze érezhető volt, hogy ez a találkozó nem zárul 3:0-s eredménnyel, mert a csapatok között messze nem volt ekkora különbség. A harmadik játszmát meg is nyerték a gödöllőiek, ám a negyedikben ismét a nagyboldogosok voltak a jobbak, s így ők nyerték az országos elődöntőt, ők készülhetnek az országos döntőre.

alt


Az 1. helyért:


Nagyboldogasszony KK. Ált. Isk.    - Erkel Ferenc Általános Iskola (Gödöllő)        3:1
SZKI, Gimnázium és Kollégium


A területi győztes Nagyboldog csapatának tagjai:Faragó Fanni, Farkas Fatime, Horváth Adél, Katona Kinga, Kovács Fanni, Molnár Tamara, Nagy Míra, Rácz Petra, Rády Boglárka, Schmidt Anna, Simon Sára, Víg Nóra.


Testnevelő: Litkei Gábor


A nagyboldogos lányoknak és testnevelőjüknek olvasóink nevében is gratulálunk és sok sikert kívánunk az országos döntőre!


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít