Menu

Minden lap egy új világ

2016-06-16 11:04:17

 

 

Ezt a szlogent olvashatták az érdeklődők az idei Könyves Csütörtökön a mozi előtti téren, ahol könyves sátrak, kézművesek asztalai várták az érdeklődőket. E napon Jászberényben már a nyolcadik könyvünnepen vehettek részt az érdeklődők. Programokban, kínálatban nem volt hiány, kicsiktől a nagyokig mindenki talált magának érdekességeket.


A helyi múzeumok, könyves boltok is közel vitték az olvasnivalókat az érdeklődőkhöz, de a városi könyvtár is kipakolt, s kínálta a régi, már leselejtezett könyveit. Bizony a legtöbben itt fordultak meg, itt válogattak, olvasgattak a nap során. Volt, aki 20-30 kötettel felpakolva ment haza, de a becsületkasszába is került pénz.

 

alt




A Városi Könyvtár és a Jászkerület Nonprofit Kft. munkatársai sok érdekes programmal is készültek e napra, így a közösségi meseírástól a versolvasáson, keresztrejtvényen és a történetláncon át sokféle esemény részesei lehettek a látogatók. A történetláncot Utasi Hajnalka indította el, s Hajnal-Nagy Gábor alpolgármester folytatta, aki ezzel meg is nyitotta a Könyves Csütörtök ez évi rendezvényét.


Természetesen a kellemes nap során a helyszínen a könyvtári beiratkozást, vagy annak megújítását is lehetett intézni, de a rég lejárt könyveket is „visszafogadták” a könyvtárosok. A diákok számára pedig a duda készítésének rejtelmeit mutatták meg a Tarisznyás Műhely kézműves sátra alatt. A felsősöket mozgalmas vetélkedővel várták a rendezők.

 

alt




A délután inkább a felnőttek számára tartogatott meglepetést. Megjelent ugyanis a Múzsák tükre c. verses kötet, melynek illusztrálásában a Hamza Múzeum két jeles alkotója, Kerekné Mihalik Judit és Farkas Edit vett részt. Igazán különleges kötet született az együttműködés során. Utasi Hajnalka 25 haikuját – japán versformába öntött gondolatait -  illusztrálták az alkotótársak.  A könyvbemutatón tulajdonképpen Hajnikukról, azaz Hajnalka sajátosan egyedi, lírai alkotásairól esett szó. Ezekből Erdei Gábor többet is felolvasott, hogy a közönség közelebb kerülhessen a gondolatokhoz.  A hatvan oldalas kötethez, a versek világához szintén közelálló Kocsán László írt ajánlósorokat, így egy igazán lírai, jászberényi alkotás került az olvasókhoz ezen a könyvünnepen.


Az eseményeknek azonban még nem ért véget a sora, mert a nap zenével folytatódott, az  Acoustic Gallery koncertjén is sokan szórakoztak. Ráadásul minderről – meg a környékről – Mizsei Csaba drónnal felvételeket készített, így sokan láthatták, hallhatták a koncertet, a megszokottól eltérő szemszögből is.


A könyves nap kellemesen telt, de egy fontos információt is közreadtak a könyvtárosok, amit a könyvmoly berényieknek jó lesz alaposan megjegyezni. A tékában hamarosan leltározásra kerül sor, ezért 2016. július 4-től augusztus 6-ig nem tudják fogadni az olvasó közönséget!


KE

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít