Menu

Itt nem nyugszik Alvarez

2016-07-04 11:36:24

 

Alvareznek már úgyis annyi. Halott, fekete sombrerója és egy kilógó sárga fez takarja. Viszi a kalózhajó, amelyik sohasem éri el Mexikó partjait. Vasárnap délutánra városi folklór is lopódzott a Zagyva szigetére, a négynapos ZagyvaParty Fesztivál majdnem végére. A budapesti Cabaret Medrano vette műsorára ezt a dalt a Torony Pódiumon, de előttük a Szolnok Akusztik Trió játszott a ZagyvaParty Színpadon.


A három fiatal – két fiú és egy lány, gitár plusz ének plusz billentyűk – berényi bemutatkozásáról valaki megjegyezte mellettem, hogy „jók, de minek?”… Én meg azt mondom, fél liter sangría mellé (szívószállal!) tökéletesek, és különben is: még Jézus sem jött be mindenkinek. Akusztikus gitáron ciripelni a Toto Hold the line-ját, vagy kellemesen elduruzsolni a Bon Jovitól a Livin’ on a prayert, ez utóbbinál a tenyérbe mászó eredeti előadók teljes mellőzésével!, nem okoz fájdalmat. Unplugged Elton John sem nagy érvágás, és előhozott egy tizenhárom évvel ezelőtti megállót, amikor Brémában lecövekeltem egy bár előtt, ahonnan ennek a kalapos bohócnak az egyik legnagyobb nótája ömlött ki gyöngéden az utcára. Nem láttam a zongoristát, aki odabent a Sorry seems to be the hardest word-öt ölelte át a hangszerével. De elhittem, hogy a ’sajnálom’ tűnik a legnehezebb szónak.


A víztorony szomszédságában tarantella, bossa nova, tangó, Borges, Viszockij és Joe Alvarez, az öreg zsivány rakódott rá Kamondy Imre dalszövegeire. A Cabaret Medrano énekese-harmonikása-színésze-írója biztosan nem laborban keverte ki öt társával azt a sokszínű, intellektuálisan uderground muzsikát, amivel a port ugyan nem verték fel, de a pódium környékén tartózkodókba egy figyelemre méltó kávéházi cirkusz illúzióját zenélték bele. Úgy voltak vele, „lehet, hogy ez az utolsó tánc, dobj be mindent, ne magyarázz!”…


Kun Tibor


 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít