Menu

Vidám bokázó este tízkor

 

2016-07-20 12:02:38

 

A Karinthy-gyűrűs Szőke András egy nemrég megjelent interjúban említést tett arról, hogy évtizedekkel ezelőtt többek között Boka Gáborral együtt indult el a művészi pályán. A XXVI. Csángó Fesztivál első „programfüzetes” napján azon gondolkodtam, hosszú évek után mi is kötheti össze a stand upos mesélőt és a vásári komédiást. Nos, a válaszon nem túl sokáig agyaltam: a szó legjobb értelmében vett plebejus szórakoztatás, amelyben ott vannak az élet nagy, súlyos igazságai. Boka Gábor esti meséjében Ludas Matyit hozta el a Víz utca színpadára, és teljesült mindkét feltétel: tapssal kísért harsány hahoták töltötték be a teret, és a jó elnyerte jutalmát.


A történet vázát összerakó (és a nevetés miatt olykor megszólalni képtelen szereplők helyett is beszélő) csíkos pólós narrátor nem bízott semmit a véletlenre: Kádár Ignác személyében hibátlan Ludas Matyit, Kocsán László karakterében pedig kifogástalan Döbrögit talált. Aztán remekül mozgatta a jászságos táncosokból verbuvált alkalmi társulatot, akik ha kellett, fess katonává vagy éppen vidám vásári tömeggé, esetleg eladásra szánt libákká vedlettek.  Kiváló partner volt, a mulatságban a Zagyva Banda is, akik Csókkirállyal, Nyolc óra munkával és jászságival biztosították a színpadi zenét, és bizonyították, mennyi mindent elbír a kész szerkezettel bíró, ugyanakkor számtalan improvizációnak teret adó műfaj.

 

alt

Fotógaléria a Facebookon




A már említett Szőke Andrásról lehet azt is tudni, mestere a masszázsoknak. Boka Gábor is masszírozza a hallgatóságát: a nevetőizmokat veszi célba, tetőtől talpig. És ami a legfontosabb: a kezelés alkalmazása semmilyen esetben sem ellenjavallt. Használjuk hát bátran, kockázatok és mellékhatások legkisebb veszélye nélkül.


P.T.

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít