Menu

Amerikai futball: junior edzőtábor volt Jászberényben

2016-08-25 09:51:45

 


A Jászberény Wolverines augusztus 13-14-én utánpótlás edzőtábort rendezett junior amerikai futballisták részére. A kétnapos gyakorlásra érkeztek fiatalok Budapestről, Békéscsabáról, Ceglédről, Dabasról, Egerből, Gyöngyösről, Kecskemétről, Makóról, Szegedről, a Jászság környező településeiről és természetesen a jászberényi utánpótlás is részese volt a képzésnek. Az időjárás igazán kegyeibe fogadta az amerikai focistákat, hiszen mindkét napon verőfényes napsütésben gyakorolhattak a hűtőgépgyárnál lévő futballpályán.
 


Városunk a Jászberény Wolverines révén immár 10 éve részese a magyar amerikai futball életnek. A felnőttek mellett természetesen utánpótlás csapata is van a klubnak, s a fiatalok rendszeresen részt vettek a szövetség által rendezett edzőtáborokban. Az idei évben az egyesület vezetése úgy gondolta, hogy nem utaznak, hanem inkább ők fogadják a vendégcsapatok játékosait. A Hűtőgépgyár melletti futballpálya ugyanis ideális gyakorlási lehetőséget biztosít, s a vendégek elhelyezése sem okozott gondot a főiskola kollégiumában. Mindkét napon 10 órától 18 óráig tartott a gyakorlás, melyet videoelemzés is tarkított. A tábor fővédnöke a Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöke, Boda Gábor volt, aki személyesen is megtekintette az ott folyó munkát. A fiatalok nagyszerű edzők segítségével gyarapíthatták tudásukat a két nap során.
 

alt

Tokaji Ferenc gyakorlatban is bemutta, hogy mit vár a fiúktól


Tokaji Ferenc, aki a junior válogatott speciális egységének felkészítését irányítja, sok érdekességet elmondott a sportág magyarországi helyzetéről, amikor vasárnap délelőtt kilátogattam a táborba. Ő egyébként a legutóbbi szezonban még játszott a dunaújvárosiak Div. I.-et megnyerő csapatában, miközben edzőként a Div. II-ben bajnokságot nyert csapatával (Bp. Eagles).


- Magyarországon jelenleg három osztályban folyik felnőtt bajnokság. A HFL, a Div. I és a Div II keretében 20-23 csapat verseng egymással, s ma mintegy 2 000 igazolt játékosa van a szövetségnek. A fiataloknál az U-17-es bajnokságban 5-8 csapat, az U-19-es bajnokságban 8 csapat indul várhatóan az új szezonban – mondta Tokaji Ferenc.


Érdekessége lesz a bajnokságnak, hogy mindkét korcsportban a Bp. Eagles, a Dabas Sparks, az Eger Heroes, a Békéscsabai Raptors és a Jászberényi Wolverines közös utánpótlás csapatot indít. Ezt már Balogh Kornéltól, a házigazda Jászberény Wolverines elnökétől tudtam meg, aki azt is elmondta, hogy ez a közös csapat nálunk, Jászberényben játssza majd mérkőzéseit.


- Újdonság lesz az új szezonban, hogy a junior válogatottunk is bemutatkozik a nemzetközi színtéren. Várhatóan egy 60 fős kerettel dolgozunk majd azon, hogy az október 8-i, Szlovákok elleni Székesfehérváron megrendezésre kerülő találkozón minél jobb eredményt érjünk el. Azok a fiúk, akik most itt vannak Jászberényben nagyon lelkesek, s örülök, hogy ilyen sokan vagyunk (kb. 100-an vettek részt a két nap során az edzéseken – a szerző). Nagyon jók itt a körülmények, nyugodtan tudunk dolgozni – mondta Tokaji Ferenc.

alt


Az vasárnap délelőtt is látható volt, hogy a fiatalok keményen odatették magukat a gyakorlás során. Nem zavarta őket a 30 fok körüli hőség sem, próbálták minden helyzetben az edzőktől kapott utasításokat megvalósítani.


- Nagyon jól sikerült az edzőtábor – mondta a táborzárást követően Balogh Kornél, aki most is jelezte, hogy várják azokat a fiatalokat soraik közé, akik érdeklődnek az amerikai foci iránt. Gyertek el hozzánk, s minél többen próbáljátok ki ezt a nagyszerű játékot. Elég egyszer belekóstolni, s akkor közöttünk maradtok – zárta mondandóját a Rozsomákok elnöke.


A fiatalok lelkesedését látván nem lehet kétséges, hogy érdemes lesz az ősszel amerikai futball mérkőzésekre járni Jászberényben. Az egykori hűtőgépgyári sportlétesítmények labdarúgó pályáján várhatóan látványos, nagy csaták zajlanak majd a bajnoki pontokért.


Szurkoljunk együtt a Jászberény Wolverinesnek: Hajrá Rozsomákok!


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít