Menu

Magyarországi képeslapok: Az égbolt katonái

2016-09-20 14:35:36

 

Akik a bajbajutottakon is segítenek: Katonai „forgószárnyasok”…

Jász-Nagykun Szolnok megyében Szolnok határában a szandaszőlősi katonai repülőtéren az 1940-es évek elejétől folyamatosan állomásoznak katonai repülők. A bázis közvetlen elődjének történetét 2004. augusztus 1-jétől számítjuk. Ekkor jött létre a megszűnő MH 87. Bakony Harci Helikopter Ezred és az MH 89. Szolnok Vegyes Szállítórepülő Ezred személyi és technikai bázisán az MH 86. Szolnok Helikopter Ezred, a 2007. március 1-jei szervezeti váltást követően pedig megalakult a Magyar Honvédség MH 86. Szolnok Helikopter Bázisa.

 

alt

Tekintse meg H. Szabó Sándor fotóit a facebookos galériánkban!




A bázis fő fejlődési irányvonala az alapfeladatok végrehajtása mellett a NATO-követelmények teljesítése, amely az újonnan megalakított szervezet felépítésében és a kiképzési feladatok végrehajtásában realizálódik. Az alapító okiratban rögzített alaptevékenységeknek megfelelően: a katonai erő alkalmazását igénylő esemény, nemzeti, illetve nemzetközi válsághelyzet kezelésére bevetett csapatok manővereinek és harctevékenységeinek biztosításával összefüggő feladatok végrehajtása. A hajózó és repülő-műszaki oktatás biztosítása, hadműveleti és gyakorló repülések, bel- és külföldi katonai és gazdasági célú légi szállítások végrehajtása. A légi kutatás-mentés, LFSCS ellátása Magyarország teljes területén és külön felkérésre – az érvényben lévő együttműködési megállapodások értelmében – a szomszédos országok területén. A katonai és katonairepülő-hagyományok ápolása-olvasható a bázis honlapján. A repülés a maga szépsége mellett veszélyes üzem, mely nem tűri a lazaságot, fegyelmezett, jól képzett műszaki állományt és pilótákat kíván. Ezek ők, az „Égbolt katonái”, a szolnoki helikopter bázis állománya. Felvételeink csak ízelítőt tudnak adni, ma már nélkülözhetetlen,  sokrétű munkájukból, szolgálatukból, amit nap, mint nap végeznek, Bógyi Zsolt honvéd alezredes és munkatársai.
 

H. Szabó Sándor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít