Menu

Röplabda Eb-selejtező: a továbbjutás reményében lép pályára a Bercsényiben válogatottunk

2017-01-10 14:06:28


Kedden délelőtt a városháza földszinti tárgyalójában tartottak sajtótájékoztatót az U-18-as női röplabda Európa-bajnoki selejtező kapcsán a Magyar Röplabda Szövetség, valamint a házigazda város és klub képviselői. A szövetséget Ludvig Zsolt főtitkár és Szabados István, az utánpótlás szakág vezetője, Jászberény városát dr. Szabó Tamás polgármester, a Jászberényi Röplabda Klubot pedig Molnár László elnök képviselte. A válogatott csapat képviseletében pedig Kotormán Réka csapatkapitány osztotta meg gondolatait a sajtó munkatársaival.

 


Ludvig Zsolt köszöntötte a média képviselőit, s elmondta, hogy a nemzetközi szövetség luxemburgi tanácskozásán kapta meg a magyar szövetség az U-18-es Eb-selejtező egyik csoportjának a rendezési jogát. A kontinensviadal döntőjét áprilisban Hollandiában rendezik majd, melyre a magyar válogatott is aspirál, de az ellenfelek ismeretében nem lesz könnyű dolga a mieinknek, derült ki Ludvig Zsolt szavaiból.
-    Amikor megkaptuk a rendezés jogát, arra gondoltunk, hogy olyan helyen kellene lebonyolítani a mérkőzéseket, ahol még ilyen nagyszabású esemény nem volt, de jelentős hagyományokkal bír a röplabdázás, s jelenleg is elismerésre méltó munka folyik. Így esett a választásunk Jászberényre – mondta a szövetség főtitkára.


Dr. Szabó Tamás nagy lehetőségnek nevezte az eseményt a város és a Jászberényi RK életében is. Mint jelezte, a város célja, hogy minél több sportággal megjelenjen az országos sportpalettán.
-    A női röplabdázás már évtizedek óta az egyik sportág városunkban, amelyre az egész országban felfigyeltek. Lehetőségeink szerint eddig is támogattuk és ezután is támogatni fogjuk a klubot, hogy minél több fiatalt ismertessen meg ezzel a szép játékkal. Minden jót kívánok a magyar csapatnak, s remélem olyan jó eredménnyel zárják a tornát, hogy számukra a jászberényi szereplés örök emlék marad – mondta Jászberény polgármestere.

alt

Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára, dr. Szabó Tamás polgármester és Molnár László, a Jászberényi RK elnöke

 

Molnár László, a Jászberényi RK elnöke szerint nagy megtiszteltetés a klub számára, hogy ezt a rendezvényt Jászberény kapta.
-    Három éve újult meg egyesületünk vezetése, s azóta nagy utat tettünk meg. Célunk, hogy a sikeres felnőtt csapat mellett komoly utánpótlás hátteret építsünk ki. Szeretnénk, ha minél több fiatalnak lehetőséget tudnánk biztosítani arra, hogy a sporttal, a röplabdázással kapcsolatba kerülhessen. Reméljük, hogy ez a nagyszabású rendezvény, melynek előkészítésében, lebonyolításában segédkezhetünk, is hozzájárulna ahhoz, hogy a női röplabdázás még népszerűbb legyen Jászberényben, a Jászságban – mondta Molnár László.

 

Szabados István, az MRSZ utánpótlás szakmai igazgatója a magyar csapatról, s annak esélyeiről szólt. Mondandójából kiderült, hogy ez a csapat 2-3 éve együtt dolgozik már. Főleg az iskolai szüneteket használták ki a közös gyakorlásra.
-    A korosztály legjobbjai alkotják a válogatottat, amelynek az ellenfelek ismeretében nem lesz könnyű dolga. A dán és a spanyol női röplabdázás nem tartozik a legjobbak közé, de nem lesz könnyű a győzelem megszerzése ellenük se. A németek a csoport favoritjai, reméljük, hogy vasárnap velük az első két helyért játszhatunk majd. A nyolc csoportból az első helyezettek és a legjobb három második jut a 12-es döntőbe. Bár az elmúlt egy év kicsit viszontagságos volt a csapat számára, de úgy érzem, hogy ezen a selejtezőn kitesznek majd magukért a lányok – jelentette ki Szabados István.

 

A magyar  válogatott csapatkapitánya, Kotormán Réka azzal kezdte mondandóját, hogy a csapat jól érzi magát Jászberényben (a lányok már január 2-a óta nálunk készülnek – a szerző), s naponta kétszer abban a csarnokban eddzenek, ahol a mérkőzések is lesznek.
-    Nagyon örülünk annak, hogy hazai környezetben, Magyarországon vívhatjuk ezt az Eb-selejtezőt. Mindent megkaptunk, ami a felkészülésünkhöz szükséges volt, s ezt ezúton is szeretnénk megköszönni. Még egyikünk sem szerepelt korosztályos Eb-n, s nagyon szeretnénk a 12-es döntőbe kerülni. Ehhez a dánokat és a spanyolokat mindenképpen le kell győznünk, s akkor jöhet a németek elleni záró mérkőzés. Az edzések mellett sokat videóztunk is, a dánok elleni taktikánk már megvan. Szeretnénk örömet szerezni a szurkolóknak, akik reményeink szerint sokan szorítanak majd értünk – mondta Kotormán Réka.
A sajtótájékoztató végén Ludvig Zsolt még megemlítette, hogy a mérkőzéseket speciális burkolaton játsszák majd, melyet szerdán este raknak le a Bercsényi játékcsarnokban. A főtitkár arról is szólt, hogy a szurkolók egy jeggyel naponta két mérkőzést tekinthetnek meg, s a 12 éven aluliak számára ingyenes lesz a belépő. Ludvig Zsolt bízik benne, hogy három napon át nagyszerű lesz a hangulat a Bercsényi úti játékcsarnokban, s nagyon nagy eredménynek tartaná, ha válogatottunknak sikerülne kiharcolni a továbbjutást. Egyébként ez az a korosztályos csapatunk, amely az idei, győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon is képviseli majd országunkat, jegyezte meg az MRSZ főtitkára.


A magyar válogatott kerete:


1 Kovács Lilla (UTE – center – 179 cm – 61 kg)
 

2 Szedmák Réka (Vasas Óbuda – center – 186 cm – 76 kg)
 

3 Kotormán Réka (Vasas Óbuda – feladó – 175 cm – 57 kg)
 

4 Schweigler Stefánia (Fatum Nyíregyháza – kiberó – 174 cm – 62 kg)
 

6 Glemboczki Zóra (Linamar-BRSE – átló – 182 cm – 72 kg)
 

7 Kökény Petra (Röpke SE – 4-es ütő – 178 cm – 68 kg)
 

8 Lesi Olívia Ivett (MTK Budapest – 4-es ütő – 176 cm – 69 kg)
 

9 Kundrák Eszter (Fatum Nyíregy háza – 4 es ütő – 176 cm – 70 kg)
 

11 Petrenkó Brigitta (Linamar-BRSE – feladó – 180 cm – 70 kg)
 

15 Ambrosio Melani (Vasas Óbuda – center – 188 cm – 70 kg)
 

16 Pap Dorka (Fatum Nyíregyháza – liberó – 160 cm – 50 kg)
 

17 Mihály Dorka (Vasas Óbuda – 4-es ütő – 173 cm – 57 kg)
 

20 Sebestyén Flóra (Szent Benedek – átló – 186 cm – 76 kg)
 

Szövetségi kapitány: Csizmadia Szabolcs
 

Másodedző: Szappanos Máté


Az U-18-as Eb-selejtező programja:

Január 13. – péntek

 

17.00 óra: Magyarország – Dánia
 

19.30 óra: Németország – Spanyolország

Január 14. – szombat
 

17.00 óra: Magyarország – Spanyolország
 

19.30 Óra: Dánia – Németország

Január 15. – vasárnap

17.00 óra: Magyarország – Németország
 

19.30 óra: Spanyolország – Dánia

Hajrá Magyarok!



Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít