Menu

Röplabda Eb-selejtező: magyar győzelemmel kezdődött a torna

2017-01-13 18:35:23

 

Pénteken délután a jászberényi Bercsényi úti játékcsarnokban a Magyarország – Dánia találkozóval megkezdődött az U-18-as női röplabda Eb-selejtező. Remek hangulatban a mérkőzés végén magyar győzelemnek örülhettek a szurkolók.

 

Magyarország – Dánia 3:0 (21, 13, 16)

Jászberény, 400  néző.


Vezette: Niedbal Anna (holland), Akdemir Yanuz (török)


Magyarország: Szedmák Réka, Kotormán Réka, Glemboczki Zóra, Kökény Petra, Kundrák Eszter, Ambrosio Melani Liberó: Schwegler Stefánia


Csere: Pap Dorka (libero), Petrenkó Brigitta, Mihály Dorka, Kovács Lilla, Lesi Olívia Ivett


Szövetségi kapitány: Csizmadia Szabolcs


Dánia: Esperse Ditte Bak, Windleff Clara Bernberg, Mellmole Astrid Elisabeth, Jörgensen Amalie, Morgense Mikala Maria, Grunsoe Klara Binau Liberó: Nielsen Emma Spile


Csere: Lyholm Josefine Fjedbo, Traun Nikoline Victoria. Jeppesen Mathilde Borup, Empacher Astrid, Liv Kofoed


Szövetségi kapitány: Kim Buchwald


Három magyar ponttal kezdődött a találkozó, ám mielőtt bárki azt hihette volna, hogy könnyen nyer csapatunk 4-4-nél már együtt volt a két együttes. Sőt egy nagyon hosszú, látványos labdamenet után már a dánoknál volt az előny (4-5). A rossz sorozat sehogyan sem akart megszakadni, a vendégek elhúztak 4-7-re. Az első technikai szünetre sikerült egy pontra felzárkóznunk (7-8). Meglehetősen hullámzó volt a játék, hol az egyik, hol a másik csapat szerzett 2-3-pontot. Figyelmetlenségeinkkel megkönnyítettük a dánok dolgát, s így 10-13-nál Csizmadia Szabolcsnak időt kellett kérnie. Az időkérés hatott, Szedmák Réka ász adogatása után 13-13-ra alakult az eredmény. A második technikai szünetnél is egy pont volt a különbség a két gárda között, most is a dánok vezettek (15-16). Felváltva estek a pontok, majd amikor 20-19-re a magyar válogatott átvette a vezetést, a dán kapitány, Kim Buchwald időt kért. Amikor pedig 23-21-re állt a találkozó, akkor a vendégek mestere kikérte második idejét is. Kundrák Eszter pontos ütése után három szettlabdához jutott válogatottunk, s Kökény Petra ejtésével már az elsőt sikerült értékesítenünk (25-21). Közel fél óra alatt sikerült a magyar lányoknak megnyerni a meglehetősen változatosan alakuló első szettet. Szerencsére a játszma hajrájában már a mieink akarata érvényesült, s ha nehezen is, de hoztuk az első szettet.

alt



A második játékrész négy gyors magyar ponttal indult, melyre a dánok kettővel válaszoltak (4-2). Úgy tűnt, hogy a mieink az első megnyert szett után sokkal felszabadultabban játszanak, s az első technikai szünetben már 6 ponttal vezettünk (8-2). A különbség volt már 7 pont is (12-5), de jött a hullámvölgy és máris szoros lett a találkozó állása (12-9). A folytatásra szerencsére összekapták magukat a lányok és a második technikai szünetben 16-11-re vezettünk. Szép megoldások és bosszantó hibák váltogatták egymást, de őriztük 5-6-pontos előnyünket. A technikai szünet után egymás után 3 pontot szereztünk (19-11), s jött is a dán időkérés. Amikor pedig már 22-13 állt az eredményjelzőn, már a második idejét is kikérte a dán kapitány. Ez sem segített azonban a dánokon, s 24-13-nál szettlabdához jutottak a mieink, s már az elsőt ki is használtuk (25-13). Még egy óra sem telt el, s már 2:0-ra vezettet válogatottunk.

alt




A harmadik szettben már 3-0-nál időt kértek a dánok, ám a mieink lendületben maradtak (5-0). Az első technikai időnél 6 pont volt az előnyünk (8-2). Elég volt egy-két hiba, s a dánok 10-6-ra felzárkóztak. A vendégek egy pillanatra sem adták fel a küzdelmet, s így helyenként látványos labdamenetek után születtek a pontok. A második technikai szünetben 16-9-nél adhattak tanácsot játékosaiknak a szövetségi kapitányok. A játék képe nem változott, így 20-11-nél a dán mesternek ismét magához kellett szólítani játékosait. A mérkőzés 78. percében 24-15-nél mérkőzéslabdához jutottak lányaink, de ezt még hárították a dánok. A másodikat viszont már nem (25-16).


A mérkőzés legjobbjának járó különdíjat Pap Dorka, válogatottunk liberója vehette át dr. Szabó Tamástól, Jászberény polgármesterétől.


A magyar válogatott az első szettben letudta az érthető versenylázat, s miután előnyre tett szert magabiztosan szerezte meg a kötelezőnek számító győzelmet a szimpatikus dánok ellen. Várhatóan holnap a spanyolok ellen már jóval nehezebb dolga lesz válogatottunknak. Az a találkozó 17 órakor kezdődik. A dánok elleni nyitó találkozó rendkívül jó hangulatban telt, köszönhetően a Berény Fanatics tagjainak, akik végig szurkolták a mérkőzést.

 

alt




Csizmadia Szabolcs, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
- Nagyon örülök, hogy győzelemmel tudtunk bemutatkozni és mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni az első találkozón. Az első szettben még kicsit megilletődöttek voltunk, de a másodikban és a harmadikban már felszabadultabban játszottunk. Örülök, hogy ilyen sokan kijöttek a mérkőzésre és szurkoltak nekünk.

Szántai Tibor

Fotó: Rédei Panni
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít