DK: vonják vissza felsőoktatási törvény módosítását!

2017-04-07 12:31:09

 

 


A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy a magyar kormány még április 26-a, az Európai Parlament plenáris ülése előtt vonja vissza a felsőoktatási törvény módosítását, amely álláspontjuk szerint kifejezetten a CEU ellehetetlenítésére irányul.


   
Niedermüller Péter, az ellenzéki párt EP-képviselője pénteken az MTI-nek azt mondta: ne kelljen megint egy olyan szégyenletes és értelmetlen vitába bonyolódni, amibe korábban, a halálbüntetéssel összefüggésben bonyolódott az ország. A törvény visszavonásával még talán valamennyire korrigálni lehet azokat a károkat, amelyeket a jogszabály Magyarország nemzetközi megítélésében okozott. Ha erre nem kerülne sor, azon lesznek, hogy a nemzetközi nyomás erősödjön, és az Európai Néppárt - a Fidesz szövetségese - is tegye nyilvánvalóvá, hogy ez a politika még a néppárt értékeivel sem egyeztethető össze - mondta Niedermüller Péter.
   

Az ellenzéki politikus úgy látta: nem egyszerűen arról van szó, hogy a magyar kormány értelmetlen és ostoba háborút vív Soros György ellen, hanem következetesen és tudatosan követi a putyini politikát. Hivatkozott a Szentpétervári Európa Egyetem bezárására, "rémítő hasonlóságokat" említve az indoklásokban.


(Forrás: MTI)


Hír megosztása