Menu

Röplabda: nyíregyházi örömünnep a Bercsényiben

2017-04-27 10:29:20

 

 


Színvonalas, izgalmas mérkőzésen szerezte meg a 2016/2017-es bajnoki szezon bronzérmét a női röplabdacsapatok versengésben a Fatum-Nyíregyháza csapata, amely szerdán este 3:1-re győzte le a Bercsényi úti játékcsarnokban a Jászberényi RK együttesét. A nyíreségiek így 3-1-re nyerték a két együttes három győzelemig tartó bronzpárharc
át. Fotó: Gémesi Balázs.



A szerda esti negyedik összecsapás 2-1-es nyíregyházi vezetésről indult, azaz újabb nyírségi siker már a párharc eldőltét jelentette volna, míg a mieink sikere azt, hogy szombaton Nyíregyházán, az ötödik mérkőzésen dől el a bronzérem sorsa. Ennek megfelelően kemény csatára volt kilátás.



Sajnos lányaink két szett előnyt adtak ellenfelüknek ezen a nagyon fontos mérkőzése. Sok bosszantó hibával segítettük az egyébként is jól játszó vendégeket, akik 18-ra és 20-ra nyerték az első két játszmát. A folytatásban azután olyan mérkőzés kerekedett, amelyre a bronzcsata során végig vártunk. Mindkét oldalon remek megoldások után születtek a pontok, látványos, izgalmas volt a játék. Ehhez kellett, hogy a mieink végre „megérkeztek” a meccsbe. Ennek eredményeként 19-re nyertük a harmadik szettet és szépítettünk 1-2-re.

alt

Bár a nézőtéren egyértelműen a vendég drukkerek voltak a hangosabbak, a mieink a negyediki szettben is nagyszerűen küzdöttek. A játszma és a találkozó, ezzel a bronzérem sorsa is drámai végjáték után dőlt el. Lányaink 20-22-ről 24-22-re fordítottak és két szettlabdájuk volt a 2-2-höz. Ám a vendégek innen is fordítani tudtak és 26-24-re övék lett a negyedik játszma, s ezzel a mérkőzés és a bronzérem is.



A találkozó végén méltán ünnepelte csapatát a lelkes nyíregyházi szurkolótábor, hiszen a látottak alapján a nyírségiek megérdemelten szerezték meg a bronzérmet. Mentálisan ugyanis Horváth András lányai a mieink fölé kerekedtek. Egy meglehetősen viszontagságos szezon végén talán csalódottak lehetünk, hogy a Magyar Kupában és a bajnokságban is éppen lemaradtunk a dobogóról, de sok szemrehányás nem érheti a mienket. Az edzőváltást követően, a rendkívüli közgyűlés után, nem sokat tudva a jövőről nem voltak ugyanis könnyű helyzetben a lányok, akiknek teljesítménye meglehetősen hullámzó volt a szezon és a helyosztók során is.



A találkozót követően Ludvig Zsolt, a magyar Röplabda Szövetség főtitkára adta át a harmadik helyezettnek járó oklevelet és a bronzérmeket a nyíregyházi csapat játékosainak és vezetőinek.



Gratulálunk a bajnokság első három helyezettjének (1. Linamar-BRSE, 2. Vasas Óbuda, 3. Fatum-Nyíregyháza), s köszönet a mieinknek, hogy méltó vetélytársai voltak a legjobbaknak ebben a szezonban is. Az előzetesen kitűzött célokat a csapat teljesítette (a kupában és a bajnokságban is a legjobb 4 közé került), de a remélt bravúr – éremszerzés a bajnokságban vagy a kupában – most elmaradt.




Jászberényi RK - Fatum Nyíregyháza 1:3 (-18, -20, 19, -24)


Jászberényi RK: Bleicher R., Gardovic, Fernandez Conde, Slijepcevic, Takács B., Pintér A.
 

Csere: Ivkovic (liberó), Borsos, Fábián, Bleicher N., Harmath, Lékó
 

Vezetőedző: Branislav Franic

Fatum-Nyíregyháza: Szombathelyi Sz., Vacsi, G. Francesco, Fernandez, Kalotai, Valdez.
 

Csere: Tóth F. (liberó), Leidgeb, Andrejkovics
 

Vezetőedző: Horváth András
 


Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–1 a Fatum Nyíregyháza javára.



Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít