Menu

Tényleg csak ennyi. Bárhonnan nézzük

2017-05-23 09:19:19

 

A már bajnokként Jászberénybe látogató Kazincbarcika drukkereinek dobolása és éneke a Riszner sétányig hallatszott a mérkőzés előtt. A lelátón kék-sárga zászlót lobogtató, ugráló, tapsoló és megafonnal büntető borsodiak mindvégig jól szórakoztak, mert – játék híján – remekül elfoglalták magukat. A pályán ugyanis nem nagyon látszódott futball. Az NB III-as bajnoki címet szerző, és a másodosztályba feljutó ’barcikai csapat semmi egyebet nem akart, mint fájdalommentesen letudni ezt a meccset, amit – egyetlen gólhelyzetét kihasználva – mellesleg meg is nyert. "Presztízsharc" nélkül, mert nem volt rá szükség.

 

Ez persze a mieink kritikája is. Nem mentünk semmire a hetvenpercnyi emberelőnyünkkel, nem használt sem a hátszél, sem a szembeszél. Nem találtunk kaput, nem találtuk a jól szervezett, de kőegyszerű kazincbarcikai védekezés ellenszerét. A második félidőben már feljegyezni való sem akadt a gyepen zajló eseményekből. Hacsak annyi nem, amit az egyik nézőkolléga mondott, amikor a vendégek játékosa kozmikus távolságból küldött kapura egy szabadrúgást: „Rámérte a félpályáról…” Nem sokkal, de elmérte.


Ahogyan mi is elmértük ezt a tavaszi szezont, a bajnoki reményeinkkel együtt. A dobogó biztos, de elhangzott olyan vélemény is a nézőtéren, hogy hozzák vissza a környékbeli együttesekben játszó berényieket, jó lesz nekünk az a tizedik hely is.


Labdarúgó NB III., Keleti csoport, 32. forduló:


Jászberényi FC – KBSC FC 0 – 1 (0 – 1)


A 20. percben a védőink mögé bejátszott labdát Bene Attila a legjobb ütemben csípte el, és 7 méterről Miski Zoltán kapujának a „rövid”, jobb alsó sarkába lőtte (0 – 1).


A 22. percben a kazincbarcikai Dan-Marius Constantinescu hátulról rácsúszott Mile Krisztián lábára, amiért a játékvezető azonnal kiállította a román labdarúgót. Az esetet a kelleténél erősebb szavakkal kommentáló Mile sárga lapot kapott.


A 39. percben a vendégek térfelének közepén egy elpasszolt labdával Bojtor László indulhatott meg egyedül, de sehogyan sem sikerült lyukat ütnie a KBSC kapusán… (A találkozó végén kiderült, hogy ez az ajándék ziccer volt az egyetlen valódi gólszerzési lehetőségünk ezen a naposnak induló, aztán „behűvösödő” szombat délutánon.)



Kun Tibor
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít