Vívó Eb: negyedik a női kardcsapat

2017-06-14 15:46:58
Negyedik helyen végzett a magyar női kardválogatott szerdán a grúziai vívó Európa-bajnokságon, Tbilisziben.


   
A Márton Anna, Pusztai Liza, Záhonyi Petra, Katona Renáta összeállítású csapat kilenc találattal kapott ki a franciáktól a helyosztón.
   

Az egyéniben 2015-ben vb-bronzérmes, tavaly Eb-második Márton az első asszóban 5-1-re verte Charlotte Lembachot. Azután hattusos magyar vereség következett, amelyet a Tbilisziben egyéniben harmadik, mindössze 16 éves Pusztai még javítani tudott Cecilia Berder ellen.
   

Az első kör után 15-14-re vezettek a magyarok, a következő négy párharcot viszont elvesztették, ezzel gyakorlatilag el is úszott a mérkőzés. Katona helyére menet közben Záhonyi állt be, de ő sem tudott nyerni.
   

Az utolsó két asszó a magyaroké volt egy, illetve két találattal - Pusztai és Márton jóvoltából -, de a franciák a hetedik párt követően már 35-23-ra vezettek, így jócskán maradt az előnyükből.
   

Márton és Manon Brunet záró asszójában utóbbi jobb bokája egy összeütközésnél megsérült, amikor 42-34 volt az állás. Hosszas ápolás után a francia vívó folytatni tudta a párharcot, és végül összehozta a hiányzó három tust. 

   
Eredmények (az Eb honlapjáról):
   

a 16 között:

Magyarország - Grúzia 45-40
   

negyeddöntő:

Magyarország - Ukrajna 45-43
   

elődöntő:

Oroszország - Magyarország 45-25

Olaszország - Franciaország 45-39
   

a 3. helyért:

Franciaország - Magyarország 45-36


(Forrás: MTI)


Hír megosztása